Amerikalı finans kuruluşu Morgan Stanley'in Londra merkezindeki görevinden ayrılan ve adı kulislerde Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı için geçen Serhan Çevik, 1990'lı yılların başında "Adnan Hoca" tartışmaları nedeniyle kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdi.

SUÇLAMA SAVAŞI
Şu anda 40 yaşında olan Çevik 20'li yaşlarda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın müridi oldu. 1989'da yaklaşık 20 arkadaşıyla gruptan ayrıldı. Bu ayrılık büyük suçlamalara sahne oldu. Çevik'e "Kızıl İmam" lakabı takan Adnan Hocacılara yakın yayın organlarında Çevik Grubu hakkında "İslamiyet'ten çıkarak şeytanla ilişkiye girdikleri, zengin aile kızlarını hamile bırakarak servet elde ettikleri" iddiaları ortaya atıldı. Çevik Grubu da karşı iddialarla Adnan Hoca'yı "Kendini mehdi ilan etmek ve harem kurmakla" suçladı. Bu arada gündeme, Adnan Hoca'nın müritlerinden Serkan Ciminli'nin, Çevik ve arkadaşlarıyla ilgili olduğu öne sürülen gizli kamera çekimleri geldi. Daha sonra öldürülen Ciminli'nin çektiği görüntüler, medyaya "Kızıl İmamcılar toplu seks ayinleri yaptılar, kızlı erkekli şortlarla namaz kıldılar" ifadeleriyle yansıdı. Bu görüntülerin ardından polis "örgüt evi" olduğu öne sürülen adreslere baskınlar düzenledi. Baskında Serhan Çevik ile 16 arkadaşı gözaltına alındı. Emniyet açıklamasında, gruptakiler "Örgüt kurmak, zengin aile çocuklarının dini inançlarını sabote etmek, genç kızları muta nikâhı olarak adlandırılan günlük, haftalık nikâhlarla evlendirmek" le suçlandığı belirtildi.

DGM "BERAAT" DEDİ
Çevik ve 16 kişi hakkında "Yasadışı örgüt kurmak, genç kızları kandırarak örgüte bağlamak, Atatürk'e hakaret" suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul DGM'de dava açıldı. Yargılama sonunda beraat kararı verildi. Serhan Çevik bu gelişmelerin ardından yurtdışına gitti.
Sabah