Polonya Başbakanı Donald Tusk, ''AB"nin tutumu ne olursa olsun, Polonya stratejisinde, Türkiye"nin AB"ye girmesi sabit bir unsur oluşturmaktadır'' dedi

Başbakan Erdoğan, önceki akşam Ankara"dan İstanbul"a gelirken konuğu Polonya Başbakanı Donald Tusk ve eşi Malgorzata Tusk"u da aldı. İstanbul"a inişte de konuk çifte özel ANA uçağıyla havada 15 dakikalık bir tanıtım turu attırdı...

Önceki akşam Ankara"dan İstanbul"a geçerken, resmi temaslar için Ankara"da bulunan Polonya Başbakanı Donald Tusk ve eşi Malgorzata Tusk"u da “ANA” adlı özel uçağına davet eden Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, konuklarına kuş bakışı İstanbul turu yaptırttı. Yol boyunca uçakta konuklarıyla sohbet eden Başbakan, uçak İstanbul"a yaklaşırken Tusk"u kokpite davet etti. Kaptan pilot da bu sırada uçağın rotasını İstanbul Boğazı"nın üzerinden çizdi.

Başbakan Erdoğan, uçak İstanbul Boğazı üzerinden geçerken, Polonya Başbakanı Tusk"a kenti tanıttı. İlk kez İstanbul"a gelen Polonya Başbakanı Tusk, gördüğü manzaradan çok etkilendiğini söyledi. DHMİ yetkilileri, Başbakan Erdoğan ve misafirlerini taşıyan uçağın Beykoz"dan gelerek Boğaz ve tarihi yarımada üzerinde 15 dakika süreyle İstanbul turu attığını söyledi. “ANA” uçağı, daha sonra Büyükçekmece üzerinden dönerek, pist başından tekrar Atatürk Havalimanı"na iniş yaptı.

BİR VİZE MÜJDESİ DE POLONYA"DAN

İstanbul"a Ana Uçağı"yla gelen Polonya Başbakanı Donald Tusk, dün katıldığı DEİK"teki Türkiye-Polonya İş Forumu"ndaki konuşmasında, vize müjdesi verdi. Vize engellerinin kaldırılması konusunda gerekli adımları atacaklarını söyleyen Tusk, bu konuda Avrupa"ya da baskı yapacaklarını, Polonya"nın Avrupa çapında komşularıyla vize rejiminin kolaylaştırılmasından yana olduğunu söyledi.