Arınç, Mumcu'nun 'yürütme yasamaya müdahale ediyor' eleştirilerinin haksız olduğunu ifade ederek, bir milletvekili olarak Mumcu'nun yanına gittiğini ve ikaz ettiğini söyledi. Oraya başbakan yardımcısı sıfatıyla gitmediğini, ikazlarını bir milletvekili olarak ilettiğini söyleyen Arınç o süreci şöyle
anlattı: "Mumcu'ya "Hanımefendi oturumu iyi yönetemiyorsunuz veya oturumu niçin iyi yönetmiyorsunuz?" dedim. Mumcu da bana "Neden?' diye cevap verince "İçtüzük hükümlerine uyun, söz isteyenler çıkıyor, hakaret ediyorlar, mesele uzuyor, bir başka arkadaş sataşmadan söz alıyor, ona müsaade etmiyorsunuz, sözünü kesmeye çalışıyorsunuz. Tarafsız ve adil bir başkanvekili olarak değil, partisinin militanı olarak hareket eden bir başkan olarak burada bulunuyorsunuz?"

ARINÇ'A ÖZÜR ÇAĞRISI

TBMM Başkanvekili Mumcu ise yaptığı açıklamada yaşanan tartışmayla ilgili, 'Sayın Arınç'ın sergilediği tavır, kesinlikle baskıdır, şiddettir. Elinden gelse, imkan bulsa, fiziki şiddet uygulamaktan bile çekinmeyecek durumdaydı' dedi. CHP, Merkez Yönetim Kurulu da Arınç'a "Mumcu ve İstanbul milletvekili Çetin Soysal'dan özür dilemesi talebinde bulunma' kararı aldı.