F.BAHÇE"de iç transfer görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. En büyük problemi Uruguaylı Diego Lugano"da yaşayan sarı lacivertliler, Alex de Souza, Roberto Carlos ve Deivid de Souza ile sözleşme yeniledi. Yönetim, devre arasında Alex ve Carlos ile medyanın karşısına çıkmış, görkemli bir törenle imza attırmıştı. Ardından Deivid de Souza ile görüşmeler hızlandı. Brezilyalı yıldız da sessiz sedasız kulübünde kaldı. Medya bu haberi federasyonun resmi internet sitesinden öğrendi.

Peki Deivid"in imzası neden bu kadar gizli tutuldu? Perde arkasında neler yaşandı? Neden imza töreni yapılmadı? Bütün bu soruları araştırdık ve cevapları bulduk.

Brezilyalılar sahip çıktı

Öncelikle Deivid"in durumu "Bir vefa imzası" olarak yorumlanabilir. Brezilyalı yıldız, yaşadığı zor sürecin ardından en yakınındaki dostlarına Fenerbahçe Kulübü"nü, taraftarını ve takım arkadaşlarını duygusal cümlelerle anlattı. Sarı lacivertli kulübe Zico döneminde Portekiz"den transfer edilen ve ilk sezonunda gösterdiği kötü performans ile gönderilmesi gündeme gelen sambacı, ikinci sezonunda inanılmaz bir çıkış yakaladı. Takımının Şampiyonlar Ligi"nde kazandığı tarihi başarıda attığı goller ve ortaya koyduğu futbol ile başrollerdeki isimlerden biri olarak alkışlandı.

Ancak aynı Deivid, bir sonraki sezon çok dramatik günler geçirdi. Aragones yönetiminde Avusturya kampının ilk günündeki antrenmanda ayağı kırılan futbolcu, bir hafta içinde ikinci şoku yaşadı. Annesinin ölüm haberini alan oyuncu o günlerde acısını içinde yaşarken, tüm F.Bahçe camiasını da yanında hissetti. Başta vatandaşları olan Alex, Roberto Carlos, Vederson, Edu olmak üzere tüm takım onun acısını paylaştı, moral verdi.

Yönetimi de etkiledi

Yönetim de bir an olsun kendisini yalnız bırakmadı. Sahalara erken dönüşünü moral-motivasyon desteğine bağlayan Deivid, bu sezon Portekiz, İspanya, İtalya ve Rusya"dan gelen cazip tekliflere rağmen yönetime imzaya hazır olduğu haberini gönderdi. Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu da Deivid"in bu tavrından etkilendiler ve 1 saat içinde imzalar atıldı.

KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI

n Deivid de Souza, bu sezon geçirdiği ağır sakatlık sonrası uzun süre takımının maçlarını tribünden izledi. Buna bir de anne acısı eklenince futbolcuyu teselli etmek arkadaşlarına düştü. Özellikle bu zor günlerde Fenerbahçe takımındaki Brezilyalılar ve futbolcuların aileleri bir an olsun bile Deivid"in yanından ayrılmadı.

HÜRRİYET