Kuruluştan yapılan açıklamada, karara, Slovenya hükümetinin artan borçlarını azaltma kapasitesine yönelik belirsizliğin şirketler ve finansal sektör üzerinde yarattığı riskler gerekçe gösterildi.
 
Moody's, Avrupa Birliği (AB) üyesi Slovenya'nın, mevcut finansal kriz karşısında zayıflayan ülkenin bankacılık sistemini desteklemek için tekrar müdahale etme olasılığının arttığına dikkat çekerek, orta vadede ülke ekonomisinin büyüme görünümünün zayıflayabileceğine vurgu yaptı.
 
Ülkedeki politik belirsizliğin, yapısal reformlar ve mali konsolidasyon planı ortaya koymakta riskler yarattığına işaret eden Moody's, Slovenya'nın kredi not görünümünün ''negatif'' olarak belirlenmesini ise ülkenin cari durumunun kötüleşmesi halinde tekrar not indirimine gidilebileceğine işaret ettiğini belirtti.
 
Ülkenin 2008 yılında gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı yüzde 22,5 olan kamu borcu, geçen yıl yüzde 43,3'e yükseldi.
 
Slovenya hükümeti, geçen hafta yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini de yüzde 2,2'den yüzde 1,5'e çekti.