Reysaş ortaklarından Rıfat Vardar"ın dün internet üzerinden yanlışlıkla şirketteki tüm hisselerini satması borsayı karıştırdı. 18.3 milyon TL"lik satışın ardından Reysaş hisseleri taban oldu. Reysaş"ın sahibi Durmuş Döven, “Ortağımız interneti iyi kullanamıyor. Yanlışlıkla bütün hisseleri sattı. Şimdi de yerine koymaya çalışıyor” dedi. Tek tuşun faturası ise 1.5 milyon TL

Borsada dün benzerine sık rastlanmayan bir olay yaşandı. Reysaş Taşımacılık ve Lojistik ortaklarından Rıfat Vardar, internette şirkette sahip olduğu 6 milyon 101 bin adetlik hissenin tamamını yanlışlıkla sattı. Vardar"ın şirket sermayesinin yüzde 10.34"üne denk gelen hisseleri satmasının ardından bir anda Reysaş tahtası karıştı.

Satış öncesinde 3.56 TL"yi gören Reysaş hisseleri yüzde 18.53 değer kaybederek 2.90 TL"ye düştü ve taban oldu. Hisselerde 1 dakika içinde yaşanan sert düşüş birçok yatırımcıyı hayretler içinde bıraktı. Yaşanan sert hareketi sorduğumuz borsacılar, şirket hisselerinin 5 ayda yüzde 335 değer kazandığını ve 6 aylık kâr rakamının beklentilerin altında geleceği görüşlerinin düşüşte etkili olduğunu söyledi.

Ancak günün ilerleyen saatlerinde Reysaş ortaklarından Rıfat Vardar"ın İMKB"ye yaptığı açıklama, hisselerde yaşanan sert düşüşün nedenini açıklıyordu.

İnterneti iyi kullanamaz

Vardar yaptığı açıklamada, “Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret A.Ş. hisse senetleri ile ilgili olarak 2.90-3.50 TL fiyat aralığından 6.101.845 adet satış işlemi internet üzerinden sehven tarafımca gerçekleştirilmiştir” dedi. Açıklama sonrasında ise borsacılar, internet üzerinden tek tuşla bu miktarda satış yapılabileceğini ancak bazı soru işaretlerinin de olduğunu söyledi.

Yanlışlıkla satış yaptığını ifade eden Vardar"a bu işlemle ilgili görüşlerini sormak için aradık, ancak geri dönüş alamadık. Reysaş"ın büyük ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven konuyla ilgili olarak VATAN"a yaptığı açıklamada, Vardar"ın interneti çok iyi kullanamadığını ve borsaya kote olan şirketteki tüm hisselerini yanlışlıkla bastığı tek tuşla sattığını söyledi. Döven, sözlerine şöyle devam etti:

Hisseleri yerine koyuyor

“Ortaklarımızdan Rıfat Vardar, yanlışlıkla elindeki Reysaş hisselerinin tamamını satmış. Bunu da SPK ve İMKB"ye bildirdi. İnterneti çok iyi kullanamıyor. Ama insan hayatında uçaktan kaç kere düşer. Bilgisayardaki sat tuşuna basınca bir anda tüm hisseleri satmış. 3.56 TL"den işlem gören kağıdı neden ortalama 3 TL"ye satsın. ”

Durmuş Döven, yapılan hatanın ardından Vardar"ın sattığı hisseleri zararına yerine koymaya çalıştığını belirtti. “Satacağını bilsem ben alırdım” şeklinde espri yapan Döven, “Rıfat Bey yaptığı hatanın ardından herhalde o tuşu bir daha kullanmak istemez. İnsanın hayatı bir tuşa basarak değişebiliyor?” dedi. Reysaş hisseleri “yanlışlık” açıklamasının ardından yükselişe geçti ve günü yüzde 1.87"lik artışla 3.26 TL"den tamamladı.

İMKB: İşlem iptali olmaz


Reysaş ortaklarından Rıfat Vardar"ın borsada yanlışlıkla 6 milyon 101 bin hissesini satmasıyla ilgili olarak İMKB yetkilisi, işlemin yanlışlıkla yapıldığını herkesle birlikte öğrendiklerini, daha önce kendilerine bir başvuru olmadığını söyledi. Yetkili, “Burada yapılacak bir şey yok. Yanlışlıkla her gün bir sürü işlem oluyor. İşlem iptali söz konusu değil” dedi.


ORTAKLIK YAPISI

Ortak pay (%)

Halka açık 58.41

Durmuş Döven 20.66

Rıfat Vardar 12.92

Diğer 8.01

Vatan