Hayatında hiç İstanbul"a traktörü ile gitmeyen Torbalı"lı çiftçiden sonra şimdide yeni aldığı sıfır aracına trafiğe çıkmadan bir yıl önce OGS cezası kesilen Sökeli marketçi Mehmet Aydın şok yaşıyor.
Söke ilçesinde Futbol Sokakta market işletmeciliği yapan emekli polis memuru Mehmet Aydın, 2005 yılında sıfır aldığı otomobile 2004 yılına ait ceza gelince şok oldu. Söke"de yıllardır esnaflık yapan 60 yaşındaki Mehmet Aydın 2005 yılında Söke"de yetkili acenteden sıfır kilometre aldığı 09 S 3636 plakalı otomobiline 2004 yılına ait düzenlenmiş ceza bildirimi gelince şaşırdı.
Ulaştırma bakanlığın tarafından düzenlenen ceza ihbarnamesinde 09 S 3636 plakalı aracın 2004 yılı temmuz ayında İstanbul Samandıra"da bulanan OGS gişelerinden kaçak geçiş yaptığı ve 3 YTL ceza kesildiği, faiziyle birlikte 35 YTL"yi bulan cezanın ödenmesi için bir süre verilerek ödeme yapması istenildi.
Aldığı ihbarname ile şok olan Aydın “2005 yılında Söke"de yetkili acentesinden sıfır km aldığım ve ruhsatını çıkarttığım aracıma 2004 yılına ait bir ceza ihbarnamesini 12 Aralık 2008 Cuma günü alınca çok şaşırdım. Benim aracı almadan önceki yıla ait bir ceza düzenlenmiş olması ve kesilen cezanın 5 yıl gibi uzun zaman sonra ilgili tarafa gönderilmesi hayret verici bir şey. Ulaştırma Bakanlığımızın ne kadar titiz çalıştığını üzülerek görmekteyim. 2005 yılında trafiğe çıkan bir araca 2004 yılına ait ceza kesilmesi traji komik bir olay. Gelen ceza miktarı önemli değil ama ortada bir haksızlık var. Konuyla ilgili olarak yetkili kurumlara elimdeki belgelerle birlikte itiraz başvurumu yaptım, şimdi sonucu bekliyorum” dedi.