Kavurucu yaz sıcağında atık madde toplayarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan çocukların durumu ise görenlerin yüreklerini burkuyor.
Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde değişik tatil aktivitelerinde öğrenciler için özel indirim paketleri uygulanırken, 40 kilometre uzağındaki denizi hiç görmeyen çocuklar ise yaz tatilini farklı yaşıyor. Aydın merkez Ata Mahallesi'nde Nusret A. ve Yunus A. isimli iki kardeş, tatillerinde günlük bir ekmek parası kazanabilirlerse mutlu oluyorlar. Her gün sabah çuvalları ile evlerinden çıkan çocuklar torbalarını, topladıkları teneke kutularla doldurabilirlerse çok mutlu oluyorlar.
Tatil yapmayı kendilerinin de çok istediğini, ancak ekonomik nedenlerden dolayı hiç tatile çıkmadıklarını belirten çocuklar, "Mahallemizde denize gidenler var. Onlardan denizin çok güzel olduğunu duyuyoruz. Ancak biz hiç denizi göremediğimiz için yüzerek tatil yapmanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyoruz. Topladığımız hurdaları toplayarak günlük 3-4 ekmek parası kazanıyoruz. Çok kazandığımız zaman dondurma da alıyoruz. Buna rağmen aile bütçesine katkı sağladığımız için mutluyuz" diyerek tatilin diğer yüzünü anlattılar.