ABD Başkanlık seçimine kısa süre kala basın, Demokrat başkan adayı Barack Obama, ailesi nedeniyle eleştirilmeye başlandı.

ABD medyasında önce Obama'nın ABD'ye göç edip hayatını değiştirmek isteyen Kenyalı akrabalarının kendisi gibi başarılı olamadığı öne çıkartılırken, ardından annesi Stanley Ann Dunham'ın gençlik yıllarında verdiği çıplak pozlar gazete, dergi ve televizyonlarına haber malzemesi oldu. Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, şimdi de Obama'nın 8 yıl önce ABD'ye göç eden halası Zeituni Onyango'nun, ABD'de kaçak olarak yaşadığı ortaya çıktı. Kenyalı `Zeutini Hala'nın göçmenlik başvurusunun, Amerikan göçmenlik bürosu makamlarınca çevrilmesinden sonra, 4 yıldan bu yana Boston'da yasa dışı olarak yaşadığı belirtildi. Obama, `Babamdan Hayaller' adlı otobiyografik kitabında 1988'de ilk kez Kenya'ya gidip babasının ailesi ile tanıştığını anlatmıştı.

Obama'nın kitabında `Zeutuni Hala' diye söz ettiği Zeituni Onyango'ya, ABD'ye iltica isteminin çevrilmesinin ardından, 4 yıl önce, göçmenlik davası hakimlerince ülkeyi terk etmesi için tebliğ çıkartıldığı bildirildi.
DHA