ÖLÇME Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) kurbanlarından biri de İzmirli 18 yaşındaki Kutay Arınç Çokluk oldu. Tercihlerine kendisinden düşük puan alan adayların yerleştirildiğini ve bu yüzden ÖSYM’ye itiraz ettiğini belirten Çokluk, "Benim okuyacağım yerlerde alan dışından daha düşük puanlılar okuyacak. Bu adil mi? İtiraz ettim, ’Yanıtını bir aydan önce bekleme’ dediler. Kayıtlar bitecek, benim halim ne olacak?" diye dert yandı.
Kutay Arınç Çokluk, geçen yıl İzmir’de Konak Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Servis Hizmetleri Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite sınavında geçen yıl başarılı olamayan Çokluk, şansını bu sene tekrar denedi. Açıkta kalmamak için öncelikle mezun olduğu alanda, ek puan alacağı 2 yıllık programları tercih etti. Çokluk, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra hiç beklemediği bir tabloyla karşılaştı.
 
Çokluk, ÖSYM’ce açıklanan sonuçları inceledi, kendisinin 267.791 puanı olduğu halde 2 yıllık Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Turizm Meslek Yüksekokulu’na 232.610 puanlı öğrencinin alındığını belirledi. Çokluk, bu puanla rahat girebileceği DEÜ’nin Seferihisar’daki Turizm Meslek Yüksekokulu’na ise alan dışından 231 puanlı öğrencinin alındığını gördü. Ege Üniversitesi’nin Bergama Turizm, Adnan Menderes Üniversitesi’nin Didim Aşçılık ve Didim Seyahat Hizmetleri ile DEÜ Turizm ikinci öğretime puanı tuttuğu halde giremediğini, yerine daha düşük puanlı bazılarına da hem daha düşük puanlı hem de alan dışı öğrencinin alındığını saptadı.
 
Annesi Nazan Çokluk ile birlikte sonuçların listesini alıp öncelikle 5 ayrı dershanenin rehber öğretmenine başvurarak inceleme yaptırdıklarını, onların da ’hata’ olduğunu belirtmeleri üzerine Ankara’ya giderek ÖSYM’ye elden itiraz dilekçesi verdiklerini belirten Çokluk, şunları söyledi:
"Sonuçların açıklanıp tespitlerimizle ilgili şüphelerimizin rehber öğretmenlerce de onaylanmasının ardından Ankara’ya gittik. 25 Ağustos’ta 11- 0167501 kayıt numarasıyla dilekçemizi yetkililere verdik. Bize sonucun hemen çıkmayacağını söylediler. Bugüne kadar bekledik. Üniversitelere kayıtlar başladı, bitiyor. Bir aydan önce sonuç beklemememizi söyleyen yetkililer, kayıtlar bittikten sonra bana nasıl şans verecekler? Benim okuyacağım bölümlerde benden düşük puanlılar okuyacak, bu adil mi? Eğitim hakkım elimden alınıyor, üniversite kapısı yanlış yerleştirmeler yüzünden kapanıyor. Çaresizim, yetkililerin bir an önce itirazımı değerlendirip sonucunu bildirmelerini istiyorum."
 
Öte yandan anne Nazan Çokluk da oğlunun hatalı yerleştirme kurbanı olduğunu söyledi. ÖSYM’nin itirazları geç değerlendirmesinin mağduriyetleri daha da artırdığını savunan anne Çokluk, "ÖSYM’nin yarattığı mağdurlardan biriyiz" dedi.