Kistin yapılan ameliyatla alındığına sevindiğini belirten Karadağ, 'Hangi doktora gittiysem, 'Bir şeyin yok' deyip gönderdiler, ama futbol topu büyüklüğünde kist çıktı' dedi.

Emine Karadağ, son 1 ayda karnında şişlik ve ağrı olunca Özel Farabi Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerde Karadağ'ın karnında pankreas kisti olduğu saptandı. Bunun üzerine Karadağ'ın karnındaki 30 metre çapında 4 kilo ağırlığındaki kist, yapılan başarılı bir ameliyatla alındı. Karnındaki şişlik ve ağrı nedeniyle birkaç hastaneye gidip doktora muayane olduğunu ve bazılarının 'Bel fıtığı olabilir' dediğini öne süren Emine Karadağ, 'Hangi doktora gittiysem, 'Bir şeyin yok' deyip gönderdiler, ama futbol topu büyüklüğünde kist çıktı. Ameliyatın ardından eski sağlığıma kavuştuğum için mutluyum' dedi.

Hastanın çok az rastlanan türden rahatsızlığı olduğunu belirten hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu ise şunları söyledi:"Hastamız karın ağrısı ve şişkinliği şikayetiyle başvurdu. İlk muayenede karnını dolduran 30 santimetre çapında büyük bir kitle olduğunu tespit ettik. Hastamızın ameliyatı laparoskopi yöntemle gerçekleştirildi. Kütlenin içerisinde sıvı doluydu sıvıyı boşattıktan sonra 30 santimetre çapındaki kitleyi 1.5 santimetrelik delikten kapalı olarak çıkardık. Çok nadir görülen ve toplumda 400 kişi de 1 görülen bir hastalık. Bu boyuta ulaşanını çok az rastlanır. Yaklaşık 4 kilogram civarında bir kütleydi içerisinden de 4 litreya yakın sıvı çıkardık. Hastamızın genel durumu şu anda iyi."