The Sun gazetesinin haberine göre Winehouse İstanbul'da 3 gün kaldıktan sonra ülkesine döner dönmez alkol ve uyuşturucu sorunu için düzenli olarak gittiği rehabilitasyon kliniğine başvurdu. Doktorlar son olarak geçen Cuma günü Winehouse'a bir dizi test yaptı. Test sonuçlarının temiz çıkması doktorlarını da sevindirdi. Ünlü yıldıza hiç endişe etmemesi, sağlığının gayet iyi olduğu söylendi. Ancak Londra Camden'deki evine dönen Amy, sevgilisi Reg Traviss ile tartışınca bunalıma girdi. Reg'in evi terk etmesinin ardından da bardak bardak viski içmeye başladı. İçkinin yanında ecstasy, kokain ve ketamin isimli uyuşturucu maddeleri alan Amy daha sonra vücuduna enjekte ettiği eroinle sonunu getirdi. Koruması Ray Grange'a uyumak istediğini söyleyerek yatağına uzanan Amy bir daha hiç uyanamadı. Ciğerleri tam randımanlı çalışmayan Amy'nin tüm bu uyuşturucuları ölmeden bir kaç saat önce aldığı ve vücudunun kaldıramadığı belirtildi.
 
AİLESİ YIKILDI
Winehouse'un anısına, Camden Meydanı yakınında bir alan ayrıldı. Hayranlar alana sigara, alkol, gitar, mektup ve mum bırakırken, kızlarının evine gelen babası Mitch Winehouse, kardeşi Alex, eski erkek arkadaşı Reg Traviss ve annesi Janis hayranlarıyla bir araya geldi.
 
ALBÜMÜ YARIM KALDI
5 dalda Grammy ödülü alan Amy ardında hiç yayınlanmamış bir albüm bıraktı. Ünlü yıldız, ölmeden önce de yeni bir kaset yapmak için stüdyoya girmişti ancak son kayıtlarını tamamlayamadan hayata veda etti. Amy'nin ölümünde sonra piyasaya sürülecek olan albümün satış patlaması yapacağı tahmin ediliyor. Winhouse üçüncü albümü için Tony Bennett ile de düet yaptığı öğrenildi.