Bitlis"te 3 aylık bebeğine 20 bebeğe yapılacak kadar yüksek dozda aşı yapıldığını öğrenen baba suç duyurusunda bulundu. Hemşire N.A. açığa alınırken verem riski olan bebek 6 ay gözetim altında tutulacak.

Bitlis"in Ahlat İlçesi Burcukaya Köyü"nde yaşayan Murat Balıkçı, geçen hafta Ovakışla Sağlık Ocağı"nda verem aşısı yapıldığını duyunca 3 aylık bebeği Emine Balıkçı"yı aşı için götürdü. Burada hemşire N.A., minik bebeğe aşı yaptı.

Ancak minik Emine"nin aşıdan sonra sürekli ağlaması ve ateşinin çıkması üzerine baba Murat Balıkçı kızını tekrar ocağa geri götürdü. Burada yapılan müdahalenin ardından minik Emine Bitlis Devlet Hastanesi"ne sevk edildi.

Ailesi şok oldu

Hastanede minik Emine"ye 20 bebeğe yapılacak kadar fazla dozda aşı yapıldığını öğrenen baba Balıkçı şoke oldu.

Çocuğunu büyük bir sağlık sorunu yaşayacağını belirten Balıkçı, “Doktorların aşı için geldiğini duyunca, hemen kızımı alarak sağlık ocağına gittim. Burada hemşire bebeğe aşıyı yaptı. Ancak eve döndükten sonra, kızım sürekli ağlamaya başladı ve ateşi çıktı. Bebeğimi ilk olarak sağlık ocağına, oradan da hastaneye götürdüm. Burada kızıma yüksek dozda aşı yapıldığını öğrendim. 20 çocuğa vurulması gereken dozda aşıyı kızıma vurmuşlar. Bu aşıdan sonra kızım verem hastalığına yakalanma riski çok fazla. Ben de hemşire ve sorumlular hakkında Ahlat Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulundum” dedi. Baba Balıkçı, kızı Emine"nin Verem Savaş Dispanserliği"nde ilaç tedavisine başlandığını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, olayın hemen ardından hemşire N.A"nın açığa alındığını ve hakkında idari soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Yetkililer, bebeğinin verem hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Hastane yetkilileri Emine bebeğin 6 ay boyunca gözetim altında tutulacağını söyledi.