Potanın Perileri, Avrupa Basketbol Şampiyonası Finali'nde Rusya'ya 59-42 mağlup oldu ve turnuvayı ikinci olarak tamamladı.
 
Milli Takım maça savunmada iyi başladı. Ancak Rusya'nın uzun pivotlarının aldığı hücum ribaundlarına engel olamayan Türkiye, 7-0'lık bir seriye engel olamadı ve 5. dakikayı 9-5 geride geçti. Rus hücumlarını bir türlü engelleyemeyen milliler, Arteshina ve Stepanova'nın skorer oyununu durduramadı ve ilk periyodu 19-8 geride kapattı.
Diğer maçların aksine dış atışlarda çok kötü bir yüzde yakalayan Periler, ikinci çeyreğin başında güçlü rakibi Rusya karşısında 16 sayı geriye düştü. Daha sonra Birsel Vardarlı ve Şaziye İvegin ikilisiyle toparlanan Potanın Perileri, devrenin son dakikalarında 8 sayıya kadar indirdi ve durumu 28-20'ye getirdi. Rusya, ilk yarıyı da 33-23 önde kapattı.
İkinci yarıya Periler çok iyi başladı. Sert savunma yapan Milli Takım, hücumda da yüzdeli şut atarak farkı bir ara 5 sayıya kadar indirdi. Fakat Rusya'nın fizik olarak üstün oyuncuları, yeniden maça ağırlığını koydu. Özellikle Stepanova ve Danilochkina'nın hücumları, farkın yeniden açılmasını sağladı. Üçüncü çeyreğin kalan dakikalarında rakibine fazla direnemeyen Türkiye, son periyoda 46-33 geride girdi.
Son çeyrekte yorgunluğun da verdiği etkiyle rakibi karşısında varlık gösteremeyen milliler, farkın sürekli açılmasına engel olamadı. Son 5 dakikaya 55-34 geride giren Potanın Perileri, salondan da 59-42 mağlup ayrıldı ve gümüş madalya ile yetindi.