Pakistan'da görev yapan Birleşmiş Milletler'in Amerikalı yardım görevlisi John Solecki, 2 Şubat günü, Afganistan sınırına yakın bulunan mülteci kampına giderken bir grup militan tarafından kaçırıldı. Aracın şoförü vurularak öldürülürken, BM yardım görevlisi kaçırıldı.

O günden beri kendisinden haber alınamayan Solecki'nın akıbeti bugün belli oldu. Pakistan'da, bir haber ajansına sabaha karşı ulaşan bir mektup ile görüntü kaydı, durumunun son derece kritik olduğunu ortaya koydu.

El Kaide ile bağlantılı olduğu bilinen Pakistan Kurtuluş Cephesi militanlarınca kaçırıldığı belirtilen Solecki'nin, cep telefonuyla çekildiği anlaşılan 20 saniyelik görüntüsü şoke edici.

Gözleri bağlı ve son derece bitkin bir sesle "Çok hastayım. Bir an önce kurtarın beni" diyen Solecki'nin karşılığında militanlar, yazdıkları mektupta Pakistan'da terör suçu ya da şüphesiyle tutuklu bulunan 141 kadın mahkumun salıverilmesini istiyor. Aksi takdirse, Soleki'nin 72 saat sonra öldürüleceği belirtiliyor.

Solecki'nin de, fidyesi ödenmediği gerekçesiyle geçen hafta kafası kesilerek öldürülen Polonyalı mühendis Piotr Stanczak gibi bir sonu olmasından korkuluyor.

Pakistan'da Taliban militanları tarafından kaçırılan Polonyalı mühendisi serbest bırakmak için militanlar Polonya hükümetinden fidye istemişti. Ne kadar olduğu açıklanmayan fidyenin, tanınan süre içinde ödenmemesi üzerine Polonyalı mühendis korkunç bir şekilde öldürülmüş, cesedi bile ülkesine verilmemişti.

İŞTE O VİDEO