Sol Parti Eş Genel başkanları Katja Kipping ve Bernd Riexinger imzasıyla yayınlanan mesajda, “Erdoğan, otoriter siyaseti ve görünümüyle, Türkiye’nin çeşitliliğini ve çoğulculuğunu hiç bir zaman temsil edemeyeceğini göstermiştir” denildi.

Almanya Sol Partisi’nin yayınladığı mesaj şöyle:

“Değerli Dostlar,

(Recep Tayyip) Erdoğan, otoriter siyaseti ve görünümüyle, Türkiye’nin çeşitliliğini ve çoğulculuğunu hiç bir zaman temsil edemeyeceğini göstermiştir. Bununla beraber, demokratik bir Türkiye yerine, yolsuzluğun, neoliberalizmin, baskının ve özgürlük karşıtlığının hüküm sürdüğü bir Türkiye için aday olarak karşımıza çıkıyor. CHP ve MHP tarafından aday gösterilen (Ekmeleddin) İhsanoğlu da Türkiye’nin yararına bir seçenek olarak ortaya çıkmıyor. Kendisi Kürtlerin haklarını tanımayan, tutucu ve otoriter bir Türkiye hayal eden, 30 yıldır değişmeyenlerin ve milliyetçilerin sözcüsüdür. 

Selahattin Demirtaş, Kürtlerin, Alevilerin ve Türkiye solunun menfaatlerini de temsil eden tek adaydır. Türkiye çok etnisiteli ve çok dinli bir toplumdur ve Türkiye demokrasi ve barışa giden yolu sadece bu çeşitliliğe saygı göstererek bulabilir.”

Die Linke eşbaşkanları, yurtdışında dünden itibaren başlayan oy verme işlemi vesilesiyle Almanya’da yaşayan Türkiye vatandaşlarından Selahattin Demirtaş’a oy vermelerini isterken, Demirtaş’ın alacağı oyların Türkiye’nin geleceği için önemine dikkat çekildi. Mesajda şöyle denildi: “Almanya’da yaşayan Türkiye vatandaşları hâlihazırda 31 Temmuz’dan itibaren oy vermeye gidebilecekler. Türkiye’de ise 10 Ağustos’da yurttaşlar sandıklara gidecek. Selahattin’e ve kampanyasını yürütenlere seçim çalışmalarında büyük bir enerji temenni ediyoruz. Umuyoruz ki Selahattin, sosyal, demokratik ve barışçı bir Türkiye için olağanüstü bir seçim sonucu alacaktır."

Odatv.com