G.Ö. ve T.T.'de arkadaşlarından aldıkları unlu mamüller satan bir işyerinden hırsızlık yapmaya çalıştı. İlk olayda güvenlik kameralarında tespit edilen otomobil bulunduğunda iki olay da çözülürken mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

Hırsızlık suçundan çok sayıda kayıtları bulunan M.G. (20) ve F.K. (20) geçtiğimiz Cuma günü kiraladıkları 09 ZS 773 plakalı otomobille ASTİM Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan Alaaddin Erkek'e ait işyerine tuvalet penceresinden girerek 600 metrelik kabloyu çalmak istedi. Güvenlik görevlilerinin fark etmesi üzerine kabloyu bırakarak kaçan 2 şüpheli izlerini kaybettirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvelik kameralarını inceleyerek şüpheli iki kişinin olay yerinden kaçtıkları otomobili tespit etti. Plaka tüm ekiplere bildirilerek otomobilin bulunması için çalışma başlatıldı.

OTOMOBİLİ ARKADAŞLARINA VERDİLER
Kiralık olan otomobili kendileri gibi hırsızlık suçundan çok sayıda kayıtları bulunan G.Ö. (19) ve T.T.'ye (19) veren M.G. ve F.K. kayıplara karıştı. Arkadaşlarının karıştıkları olayı bilmeyen G.Ö. ve
T.T.'de Pazartesi günü saat 01.30 sıralarında Girne Mahallesi Girne Bulvarı üzerinde bulunan Faik İren'e ait unlu mamüller satan işyerinin kapısının kilidi kırıp içeri girmek istedi. Çalan alarm üzerine kaçan G.Ö. ve T.T.'de güvenlik kameralarına yakalandı. Pazartesi günü saat 14.00 sıralarında aynı otomobille gezmeye çıkan G.Ö. ve T.T. Kıbrıs Caddesi üzerinde plakayı tanıyan polis ekiplerince yakalandı.

Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülen iki şüpheliye kablo hırsızlığına karıştıkları söylendi. Üzerlerine atılı suçu kabul etmeyen G.Ö. ve T.T., otomobili arkadaşları M.G. ve F.K.'dan aldıklarını, olayla ilgileri olmadığını söylediler. Bunun üzerine M.G. ve F.K. evlerine yapılan baskında yakalandılar. Emniyetten serbest olarak çıkacaklarını zanneden G.Ö. ve T.T.'ye bu kez de unlu mamüller satan işyerindeki kamera kayıtlarında kendilerinin olduğu söylendi. Emniyette işlemleri tamamlanan M.G., F.K., G.Ö. ve T.T. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.(Cem ULUCAN)

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!