Aksaray Atatürk Bulvarı üzerindeki bir eğlence merkezinde fuhuş pazarlığı yaptırıldığı bilgisine ulaşan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, adrese operasyon düzenledi.

Daha önce de polis tarafından basıldığı öğrenilen eğlence merkezindeki 40'ı kadın 45 kişi fuhuş yaptırdıkları ve yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Rusya, Romanya, Ukrayna ve Moldova uyruklu oldukları öğrenilen kadınlardan 15'inin, evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına geçtiği belirlendi.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderileceği, yabancı uyrukluların ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne götürüleceği belirlendi.

Eğlence mekanına baskın yapan polis ekipleri, gözaltıların çokluğu nedeniyle şüphelileri otobüsle polis merkezine getirdi.

Beyoğlu'NDA 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Beyoğlu'da Sıraselviler Caddesi'nde bir eğlence mekanına fuhuş operasyonu yapan polis, aralarında Fas ve Özbek uyruklu 20 kadın bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler aralarında Fas ve Özbek uyruklu 20 kadın ile mekanda çalışan 5 kişi gözaltına alındı. Kadınların işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınırdışı edileceği belirtildi.