Amerika’da 80 yıl önce yayın hayatına başlayan, 32 yıl önce Conde Nast Yayın Grubu’nun bünyesine katılan GQ, halen 19 ülkede, 12 farklı dilde yayınlanıyor. GQ Türkiye ise 20. GQ edisyonu olarak 2012 yılı Mart ayında yayına başlayacak. 
 
YAYIN YÖNETMENİ MİRGÜN CABAS
 
Yayın hazırlıkları başlayan GQ Türkiye’nin Genel Yayın Yönetmenliğini 1998’den beri NTV televizyonunda yapımcı, sunucu, yönetici olarak farklı görevlerde bulunan, kamuoyunun yakından tanıdığı Mirgün Cabas yapacak.
 
Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın, bu göreve Mirgün Cabas’ın getirilmesini şöyle açıklıyor:
 
“Takip edenlerin bildiği gibi GQ, okuyucusuna bir yaşam tarzı sunuyor. Derginin içeriğini, kimliğini bu tarz belirliyor. GQ Türkiye’nin yayın yönetmenini düşünürken bu tarzla örtüşen bir profile sahip olmasını hedefledik.
 
Mirgün Cabas hem profesyonel geçmişi hem de kişisel özellikleri nedeniyle bizim için doğru ve ideal isimdi. Aynı zamanda meslekteki birikimi, iddiası ve çok geniş ilgi alanı bu görevi hakkıyla yapacağının güvencesiydi. Tereddüt etmeden bu göreve getirilmesine karar verdik. Conde Nast da bu seçimi memnuniyetle karşıladı.”
 
GQ NASIL BİR DERGİ? 
GQ yayınlandığı tüm ülkelerde erkeklerin yaşam biçimini ve stilini yönlendiren dergi. Dergi şehirli erkeğin stilini oluşturan bütün alanlarda zengin bir içerik sunuyor. Bu içerik, modadan sanata, sağlıktan seks ve ilişkilere, fitness’dan kişisel bakıma, spordan teknolojiye, yeme içmeden kitaplara, sinemaya uzanıyor. Her alandan tanınmış ve ilginç portrelere, analizlere, röportajlara yer veriyor. Dergi aynı zamanda iddialı çekimleri, muzip dili, yazarları, fotoğrafçıları ile rakiplerinin arasında öne çıkıyor.
 
GQ Türkiye ise bu güçlü geleneği özgün ve yerel içerikle Türkçe’ye taşımayı hedefliyor.
 
Conde Nast, 1907 yılında yayın şirketi olarak kuruldu. Moda ve lifestyle dergileri yayınlayan grup yılda 400 milyon dergi satıyor. Conde Nast bugün 25 ülkede, 126 dergi 98 Web sitesi ve 70’den fazla dijital aplikasyonla bir multi medya şirketi olarak büyümeye devam ediyor.
 
Her biri dünya markası olan Vogue, Glamour, GQ, Conde Nast Traveller, Wired, Vanity Fair, The New Yorker gibi öncü, yenilikçi, lider dergiler çıkarıyor. Her bir dergi kendi alanında dünya trendlerini belirleyen, gündem yaratan sayılar yayınlıyor.
 
GQ Türkiye, Doğuş Yayın Grubu’nun Vogue Türkiye’den sonra yayınladığı ikinci Conde Nast markası olacak.