Ajanların cinayet bölgesinde olması, şebekeye para verilmesi ve telefon kayıtlarının silinmesinin ardından Alman istihbaratının Nazi teröristlerin saklandığı yeri bildiği ortaya çıktı

8 Türk ve 1 Yunan'ı Nazi teröristlerin öldürdüğünün ortaya çıkmasıyla şoke olan Almanya, gün yüzüne çıkan yeni bilgilerle sarsılmaya devam ediyor. Almanya'nın ünlü Der Spiegel dergisi, Thüringen ve Sachsen eyaletlerinin iç istihbarat dairesi olan Anayasayı Koruma Daireleri'nin, Türk esnafları öldüren Nazi teröristlerin 1999 yılında Chmenitz kenti çevresinde saklandıklarını bildiğini yazdı.

PARA LAZIM DEĞİL

Gizli bir araştırma raporuna göre, yetkili makamlar silahlı saldırılar hakkında somut ipuçlarına dahi ulaşmışlar. Anayasayı Koruma Dairesi'nin söz konusu raporu, Noel’den önce Berlin yönetimine de gönderilmiş.İstihbarat memurlarının 2000 yılının bahar ayında yaptıkları takiplerde Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe adlı teröristlere çok yaklaştıklarının belirtildiği raporda, istihbarat elemanlarının bu gözlemler sayesinde Nazi şebekesine yardımcı olan iki kişinin kaldığı bir eve ulaştığı kaydedildi. Zschaepe ve Böhnhardt’ın da bu eve ziyarete geldiğinin tahmin edildiği raporda ayrıca, "En geç 1999 yılı ortalarında, arananların Chemnitz çevresinde ikamet ettiklerine dair bilgiler yoğunlaşıyor" cümlesi yer aldı. Bunun dışında 1999 yılında yer altına inen Nazilerin, kriminal işlere bulaştığından da şüphe duyulmuş. Gözaltına alınan bir Nazi, devlet adına çalışan bir muhbire, göçmenlere yönelik cinayetleri işleyen üç Nazi teröristin çok sayıda eylem gerçekleştirdikleri için artık paraya ihtiyaçları olmadığını da söylemiş.

Nazi partisine yardım yok

Nazi cinayetlerinin ardından Almanya’da aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokratik Parti’nin (NPD) kapatılması tartışılırken, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), bu partiye devlet hazinesinden bütçe ayrılmasına müsaade edilmemesi konusunda görüş birliğine vardı. Bavyeralı muhafazakâr parti CSU, NPD’nin devletin parti finansmanlarından yararlanmasını önlemek için olabildiğince hızlı bir şekilde anayasada değişiklik yapılması için bastırıyor. CSU’nun Genel Sekreteri Alexander Dobrindt, NPD’ye her yıl bir milyon Euro para aktarmanın dayanılmaz olduğunu söyledi.