ANTALYA'da falezlerin başlangıcı varyantta doktor arkadaşıyla sohbet ederken, dengesini kaybederek düşen avukat 30 yaşındaki Çağdaş Şahin, eşinin doktor olarak görev yaptığı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 4 aydır yaşam mücadelesi veriyor. Cihaza bağlı olmadan kendi başına nefes alıp verebilen avukatın, sağlığına kavuşması için bir mucize bekleniyor.
Antalya Barosu'na kayıtlı 7 yıllık avukat Çağdaş Şahin ve doktor arkadaşı Özgür Cengiz, geçen 10 Ağustos'ta eşleriyle birlikte akşam yemeği için bir restorana gitti. Burada yemekte rakı içen iki arkadaş, yemeğin sonunda eşlerini eve gönderip, “Biz iki arkadaş cila yapacağız. Şurada birer bira içip geliriz” dedi. Gece saat 02.00 sıralarında Konyaaltı Sahili'nin başlangıç noktası olan varyanta gelen Şahin ve Cengiz, kayalıklara oturup bira içti. Bu sırada dengesini kaybederek yuvarlanan ve 15 metreden kayalık zemine düşen Şahin ağır yaralandı. Genç avukat, eşi Günseli Gül Günal Şahin'in nöroloji uzmanı olarak çalıştığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Bir dönem CHP Merkez İlçe Başkanlığı'na adaylığını da koyan Çağdaş Şahin, yoğun bakımda tedaviye alındı.

"YOĞUN BAKIMDA HER AN MUCİZE OLUR"
AÜ Tıp Fakültesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç.Dr. Murat Yılmaz, Çağdaş Şahin'in geçirdiği kazanın hemen sonrasında getirildiği acil serviste yapılan müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisine başlandığını belirten Doç.Dr. Yılmaz, “Şu an durumu stabil. Makineye bağlı değil, nefes alış verişleri düzenli. Hekimler, yoğun bakımdaki hastalarıyla ilgili net şeyler söylemekten kaçınır. Çünkü adı "yoğun bakım" olan her yerde mucize olur” dedi.

"İSİMSİZ KAHRAMANLAR"

Yoğun bakım ünitesinde önemli olanın, hastayı sabırla tedavi edip, hayatta tutmak için tıbbi müdahale yapmak olduğunu kaydeden Doç. Dr. Yılmaz şunları söyledi:
“Önemli olan doktorun inanması ve hastaya zaman kazandırması. Tabi ki elimizde sihirli değnek yok, ancak bizim artımız özverimiz. Yüreğimizle yoğun bakım hastalarına yaklaşıp, onları hayatta tutmak için buradayız. Yoğun bakım hastanelerin kalbidir. Orada çalışanlar isimsiz kahramanlardır.”

"RUS KIZ MUCİZESİ"

Yoğun bakım sürecini yaşayan tüm doktorların hayatının mucizelerle renklendiğini dile getiren Doç. Dr. Yılmaz, yoğun bakım ünitesinde bugüne kadar sayısız mucize yaşandığını, kısa dönemde 30'dan fazla mucizeye tanıklık ettiklerini söyledi. Rus dağcı Salavat Rakhmetov'un kaya tırmanışını izlerken kopan kayaların başına çarpmasıyla komaya giren ve 21 günün sonunda yoğun bakımdan çıkan kızı 5 yaşındaki Zaliya Rakhmetov'u mucizelere örnek olarak gösteren Doç. Dr. Yılmaz, “Çağdaş için tıbbi tüm müdahaleler yapıldı. Onun için de böyle bir mucize bekliyoruz” diye konuştu.

VATAN