Melikgazi İlçesi Aydınlıkevler Lisesi 11-A Sosyal Bilimler sınıfında meydana gelen olayda, iddiaya göre G.D, sınıf arkadaşları E.K, ile Z.G'nin okula getirdiği biber gazını deodoranta benzetip, sınıfta sıktı. Okul idaresi de bunu disiplin suçu sayıp, genç kızın başka okula nakil gitmesini istedi. Haksızlığa uğradığını düşünen genç kız ilaç içerek intihara kalkıştı.


ARKADAŞI KURTARDI
Arkadaşı Enes Ayhan'a (20) mesaj atan liseli G.D, "Gururuma yediremiyorum, suçsuz yere atıldığım için hap yuttum" dedi. Enes Ayhan, anne Fulya D.'yi arayarak "Geçmiş olsun hangi hastanedesiniz, kızınız hap yutmuş intihar etmiş" demesi üzerine eve koşan anne baygın halde bulduğu kızı G.D'yi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı.

Liseli kız midesi yıkanarak hayata döndürüldü. Kızının okuldan nakil edilmesinin haksızlık olduğunu söyleyen anne Fulya D. okul idaresi ile görüştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Kızımın isteği üzerine okulu ile görüştüm. Okula biber gazı getirilmiş. Kim getirdi, nasıl getirdi bilmiyoruz. Okuldan 'Kızınızı alın, gidin Tastikname vermek istemiyoruz. Okul hayatını etkilememesi adına sadece okul naklini alın. Bu işlem için iki gün vaktiniz var.' dediklerini iddia etti.

Okul hakkında suç duyurusunda bulunmayacağını belirten anne Fulya D. "Bu durumdan okuldan uzaklaştırılsaydı, bir veli olarak normal karşılardım. Ama okuldan nakil belgesiyle uzaklaştırıldığı için çocuğumun okul hayatının bitmesini istemiyorum" diye konuştu. Kızının ilaç içerek intihara kalkıştığını öğrenen baba Hasan D. isyan etti.

Kızının yaşadığı olayın çok saçma olduğunu belirten Hasan D. "Basit birşey için okuldan atılmak ne demek. Ben yıllardır uğraşıyorum kızım okusun diye. Yeni okumaya başladı. Dersleri ve notları çok iyi, okul değiştirmesi demek kızımın hayatını bitirir." dedi. Hayati tehlikeyi atlatan liseli G.D, haksız yere suçlandığını belirterek şunları söyledi. " Başıma gelen olaydan dolayı çok sinirlendim. Arkadaşıma mesaj attım. İlaç içtiğimi söyledim."
OKUL MÜDÜRÜ İDDİALARI YALANLADI
Aydınlıkevler Lisesi Müdürü Hanifi Gedikoğlu, genç kızın intihar girişimine yol açan iddiaların doğru olmadığını belirterek "Okula biber gazı getirilmesi doğru. İntihara kalkıştığını öğrenci çok agresif, okuldan atma konusu yok. Disipline verildi, soruşturma devam ediyor" dedi.

DHA