Kendisinden 24 yaş küçük eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle bir yıl arayla 2 kez boşanma davası açan Harika Avcı, yeniden vazgeçti.

Avcı, önceki gün avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak eşiyle evliliklerine devam etme kararı aldıklarını bu nedenle davadan feragat ettiğini bildirdi. Mahkemeye yediği dayak sonrası çekilmiş fotoğraflarını delil olarak sunan ve eşinin kendi evinden çok ailesinin yanında vakit geçirdiğini öne süren sanatçı, eşiyle ilgili evden uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

Şarkıcı ve oyuncu Harika Avcı, kendisinden 24 yaş küçük menajeri İbrahim Öztürk ile 14 Şubat 2009 tarihinde nikah masasına oturdu.

Ancak çiçeği burnunda çiftin mutluluğu uzun sürmedi. 2 ay sonra dayak iddiası ile karakolluk oldular. Eşinin kendisini darp ettiğini iddia eden Avcı, kısa bir sonra avukatı aracılığıyla Kadıköy Aile Mahkemesi'ne başvurarak, eşinin çıkar sağlamak amacıyla kendisiyle evlendiğini ve sürekli şiddet uyguladığını iddia etti. Boşanma talebinde bulunan oyuncu ayrıca 300 bin TL manevi, 100 bin TL de maddi tazminat istedi. Ünlü sanatçı, mahkemeden eşi için evden uzaklaştırılmasını istedi ancak 1 ay sonra barıştıklarını belirterek bu taleplerinden vazgeçti.

"KIZINCA EŞYALARI KIRIP DÖKÜYOR"

Avcı'nın boşanmaktan vazgeçmesi üzerine yeniden bir araya gelen çiftin mutluluğu yine uzun sürmedi. Avcı, 2009 yılının Aralık ayında yeniden soluğu mahkemede aldı. Avcı, avukatı Türkan Kara aracılığıyla Sarıyer Aile Mahkemesi'ne mahkemeye sunduğu dilekçede eşinin kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamaya devam ettiğini iddia etti.

Avukat Kara, taraflar arasında fikir ve mizaç ayrılığının had safhada olduğunu belirterek davalının sinirlendiğinde evdeki bilgisayar, televizyon veya diğer eşyaları kırıp döktüğünü kaydetti.

"HAFTANIN 5 GÜNÜ ANNESİNİN YANINDA"

Davacının tanınmış bir sanatçı olduğunu belirten avukat Kara, davalının müvekkilinin yaşam biçimine ayak uyduramadığını, evlilik kurumunun gerektirdiği vazifelerin hiç birini yerine getirmediğini, bekar gibi yaşamaya devam ederek geceleri dışarı çıkıp haftanın 5 gününü anne ve babasının evinde kaldığını belirtti. Müvekkilinin boşanma davasını geri almasının ardından şiddet olayının devam ettiğini ifade eden avukat Türkan Kara, davalının eşinden habersiz olarak ses ve görüntülerini çektiğini, bu kayıtları kendisinden boşanması halinde basına vereceği tehdidinde bulunduğunu kaydetti.

YENİDEN BARIŞIP VAZGEÇTİ

Mahkeme yediği dayak sonrası çekilmiş görüntülerini delil olarak sunan Avcı, eşinin de evden uzaklaştırılmasını da ikinci kez istedi. Mahkeme, 6 ay boyunca 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına İlişkin Yasa kapsamında İbrahim Öztürk'ün evden uzaklaştırılmasına karar vermesi sonrasında iklinin boşanması beklenirken ünlü sanatçı, boşanmayla ilgili olarak geri adım attı. Harika Avcı, önceki gün avukatı Türkan Kara aracılığıyla Sarıyer Aile Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak evliliklerine devam etme kararı aldıklarını belirterek davadan feragat ettiğini kaydetti. Böylece çiftin boşanma davası düşmüş oldu.

CANAN İSPİR / Habertürk