Yıkıma müdahale eden belediye ekipleri, bekçi kulübesin bulunduğu alanı mühürledi.
Binlerce yıllık Apollon Tapınağı"nın önünde bulunan bekçi kulübesinin yıkımı nedeniyle; Didim belediyesi yıkımın belediye"den izinsiz yapıldığı gerekçesiyle kulübenin bulunduğu alanı mühürledi. Tapınağı giriş ve çıkışlarının takip edildiği bekçi kulübesi dün akşam saatlerinde tapınak önüne getirilen, kepçelerle yıkıldı. Yıkım esnasında ise Milet Müze Müdürlüğü işçilerinin de olduğu bildirilirken, olayı duyan Belediye Başkanı Mümin Kamacı tapınak önüne gelerek yıkımı nedenini sordu. Ardından yıkımla ilgili olarak tapınağı belediye mücavir alanı sınırları içerisinde olması ve Didim Belediyesinin bilgisi olmadığı sebebiyle yıkıma müdahale edilerek yıkım yapılacak alan mühürlendi ve kırmızı şeritle kapatıldı. Yıkıma çevredeki esnafından tepki gösterdiği öğrenildi.
Yıkım sonrasında binlerce yıllık bazı taşların yerinden oynadığı öğrenilirken, 1.Derece sit alanı olan ve değil yıkım yapılması bir çivinin dahil çakılması yasak olan bölgede Apollon Tapınağının binlerce yıllık taşlarının oynatılması çevredekilerin tepkisine neden oldu.
Yıkımla ilgili edinilen bir başka bilgiye göre de; Kültür ve Turizm Bakanlığının bu tür ören ve tarihi yerlerin önündeki yerleri özel bir firmaya kiraladığını ve buralara hediyelik eşya dükkanının açılacağını ve ayrıca bu yerin yıkımının Aydın"daki Kurul kararınca verildiği ve alınan kararda Didim Belediyesinin de imzasının bulunduğu ileri sürüldü. Yıkım esnasında olay yerinde bulunan Milet Müze Müdürlüğü işçilerinin ise yıkım esnasında alınması ve kurtarılması gerekenleri toplamak amacıyla yıkımda bulunduğu belirtildi. iha