Aydın Merkez Kızılcaköy'de sakız cinsi bir koyun beşiz doğurdu. Bir batında doğan beşiz kuzular ilgi odağı olurken, ilk defa bir koyunun tek doğumundan 5 kuzu alan Çınar Ailesi, Hediye isimli koyunları sayesinde ilginç bir sürpriz yaşadı.
Merkeze bağlı Kızılcaköy'de çiftçilik yapan ve 5 yıl önce koyun beslemeye başlayan Nurettin Çınar, Hediye ismini verdiği koyununun son günlerde aşırı rahatsız olduğunu ve sancı çekmesine rağmen doğum yapamadığını görünce koyunu sürüden ayırdı. Dün gece sancısı artan Hediye isimli koyun iyice rahatsızlanınca sahibi tarafından köye veteriner çağrıldı. Koyunu muayene eden Veteriner Hekim Muharrem Uçmaklıoğlu, kuzu sayısının ikiden fazla olduğunu belirledi. Doğumun normal şekilde gerçekleşmeyeceğini kanaat getiren veteriner, Hediye isimli koyunu uyutup sezaryene aldı. Bayıltılan koyunun karnından 5 kuzu birden çıkınca herkes şaşırdı.
Bu güne kadar 2, 3 ve nadiren 4 doğumu gördüğünü ancak hiç beşiz doğumu görmediğini belirten Nurettin Çınar "Hediye 4 yıldır elimde. Bu yıl hamileliği çok zor geçti. Ve son günlerde sürüye ayak uyduramaz hale gelince sürüden ayırdım. Karnı çok aşırı şişti. Üçüz doğuracak diye düşündük. Ancak beşiz kuzulayınca çok şaşırdık. İlk defa beşiz kuzum oldu" dedi.
Hediye'nin zorlu bir doğum yaptığını ancak şu anda hem annenin hem de kuzularının sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Veteriner Hekim Muharrem Uçmaklıoğlu, çok nadir yaşanan bir olayla karşılaştığını belirtti. Yaklaşık 3 saat süren başarılı bir operasyon sonucu sezaryenle kuzuları aldıklarını belirten Uçmaklıoğlu, "Koyun doğumu normal yoldan yapamayınca hemen uyutup sezaryene aldım. İki kuzu aldım, kontrol ettim bir kuzu daha var. Onu'da aldım bir tane daha, bir tane daha. 20 yıllık meslek hayatımda bir koyunun 5 yavru kuzulamasını ikinci kez şahit oldum. Her iki doğumu da sezaryenle gerçekleştirdim" dedi.