Bütçe görüşmelerinde iktidarı eleştirdiği 11 dakikalık konuşması, İnce'yi internet dünyasının en popüler politikacısı yaptı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yaptığı 11 dakika 54 saniyelik konuşmanın videosu internette tıklanma rekoru kırıyor. İnce, sosyal paylaşım sitesi 'Facebook'ta, forumlarda ve video paylaşım sitelerinde gençlerin kendisine gösterdiği ilgiyi 10 dakikada 7 yılın özetini yapmasına bağlıyor. Arama motoru 'google' verilerine göre, 'Muharrem İnce' ismi en fazla Bursa'da aranırken bu ili sırasıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Adana takip ediyor. Videonun yaklaşık 1.5 milyon kişi tarafından izlendiği tahmin ediliyor. İnce, İsmet İnönü'yü anarak başladığı ve TBMM TV'den de canlı yayınlanan konuşmasında '2002'de AKP iktidara geldiğinde, ilk işiniz gömlek değiştirmek oldu, sonra sakallarınızı kestiniz, ciplere bindiniz. Orman içi villalarınızdaki havuzlarda yüzmeye başladınız. Habur'da teröriste kibar, Ankara'da işçiye gaddar oldunuz' demişti.

İLK PATLAMA 'FACEBOOK'TA
İnce'nin, 25 Aralık'ta Meclis TV'den canlı yayınlanan konuşmasının yer aldığı CD'yi 11 Ocak'ta danışmanı, Facebook'ta paylaştı. Videoya olan ilgili paylaşıldıkça arttı. Muharrem İnce adına Facebook'ta kurulan 'Türk Milleti Olarak Yanındayız', 'CHP'li Muharrem İnce'yi Takdir Edenler' adlı gruplara 12 binin üzerinde kişi destek verdi.

7 YILIN ÖZETİNİ YAPTIM
Konuşmasını 'yürekli' olarak niteleyen İnce, gençlerin göstermiş olduğu ilginin nedenini ise '10 dakikada 7 yılın özetini yaptım' olarak açıklıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşmasının sonuna doğru 'sus' işareti yaptığının hatırlatılması üzerine İnce 'Sayın Genel Başkanım konuşacaklarımı önceden biliyordu. Sadece bana süremin bittiğini hatırlatmak için işaret yaptı. Yoksa bana susmam yönündeki bir uyarı değildi' açıklamasını yaptı.

'Silopi'de liboş hukuk'
İnce, konuşmasında AKP iktidarını şöyle eleştirmişti:
''2002'de AKP iktidara geldiğinde, ilk işiniz gömlek değiştirmek oldu, sonra sakallarınızı kestiniz, ciplere bindiniz.Orman içi villalarınızdaki havuzlarda yüzmeye başladınız.
... Siz Türk Telekom'u Araplara sattınız. Telsim'i İngilizlere, Adabank'ı Kuveytlilere, Kuşadası Limanını İsraillilere, araç muayene işini Almanlara, İzmir Limanını Hong Konglu'ya sattınız. Baba malını babalar gibi sattınız ve mirasyedi bir hükümet oldunuz. Biz CHP milletvekilleri olarak Abdi İpekçi Parkı'nda, meydanlarda o işçilerin sorununu dinlerken siz oturduğunuz yerde milletin telefonlarını dinlediniz. Habur'da teröriste kibar, Ankara'da işçiye gaddar oldunuz. Bu ülkede gemiciğini yürüten kaptanlar var. Girişim dehası bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı çocukları var, ama sizin yatacak yeriniz yok. Silivri'de faşist hukuk, Silopi'de liboş hukuk, Deniz Feneri'nde işlemeyen hukuk düzeni icat ettiniz.

ABD'DEN KORKTUĞUNUZ KADAR...
Sine-i millete döneriz diyenler sine-i Apo'ya döndüler. Sayenizde artık teröristler parti il binasını açıyor. İmralı'daki katil prensin odasına nem emici duvar kağıdı döşettiniz. ABD'den korktuğunuz kadar Allah'tan korksaydınız bu memleketi bu hale getirmezdiniz. Yandaş medyanızla birlikte yargıdan önce infaz yaptınız. Sizin için Meclis'in önüne Yüce Divan'a gitmek için otobüsler yanaşana kadar bağırın, ondan sonra bir daha böyle bir hakkınız olmayacak...'