Uzun yazışmalar ve hazırlıkların ardından Bosna-Hersek Cumhuriyeti"nin başkenti Saraybosna"ya bağlı Bihaç kentine giden dört kişilik Kuşadası Belediyesi ekibi, ziyaret sırasında kardeş şehir protokolünü imzaladı.
Kuşadası Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Kireç, Leziz Uyanık, Adem Testici ve Murat Saraç"tan oluşan heyet, Bihaç Belediye Başkanı Hamdija Lipovaça, Belediye Başkanı Vekili İvan Prsa, Belediye Meclisi Üyeleri Amarildo Mulic, Nijaz Glumac, Zeljko Mirkoviç-Grga ve
İl Genel Meclisi Üyesi Prof. Dr. Mira Ljubijankiç tarafından karşılandı.
İlk kez gerçekleşen sıcak temas sırasında karşılıklı olarak şehirlerin tanıtılması ve heyidelerin verilmesinden sonra, hep birlikte ekolojik ürünlerin tanıtıldığı Eko-Bis fuarını gezen heyet ardından Bihaç Sanat Galerisindeki bir sergi açılışına katıldı. Daha sonra Bihaç Belediyesi"ne geçen heyeti ağırlayan Bihaç Belediye Başkanı Hamdija Lipovaça, Kuşadası ile turizm ve ticaret alanında birlikte çalışmalar yapmak, özellikle Kuşadası"nın turizm deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.
Gördükleri yakın ilgiye teşekkür eden Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Kireç ise gönüldaş bir ülkeden kardeş şehir edinmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kireç ayrıca, Bihaç Belediyesi"ni 14-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Kardeş Kentler Festivaline resmi olarak davet ettiklerini ve söz aldıklarını ifade etti.