F.BAHÇE ile Bursa arasındaki yarışın önemli safhalarından birindeyiz. Bursa gelecek hafta zorlu (!) Ankara mücadelesinden 3 puan çıkaracağından emin. Bu yüzden de baskı liderin üzerinde. Şimdi rakip Eskişehir. Hafta içinde A.Gücü"nün yöneticisi olduğunu iddia eden bıyıklı bir abi ortalığı karıştırdı. Gelecek haftaki maç üzerine henüz kanıtını sunmadığı iddialar ortaya attı. Böylelikle Eskişehir maçından kimse bahsetmez oldu.

ESKİŞEHİR karşısına son haftalardaki temposuyla çıktı. Bunun karşılığını almakta da gecikmediler. 13. dakikada kazanılan frikik atışını Alex kullandı. Son frikik golünü 2006"da G.Saray"la oynanan kupa maçında Aykut"a atan Brezilyalı, Ivesa"nın kıpırdamasına bile izin vermedi: 1-0.

24"TE Özer Hurmacı sağ tarafta topla birtakım eksantrik hareketler sundu. Sonrasında şutu Doğa"nın ayağından sekti. 2.05"lik Ivesa"nın ellerinde tereyağı vardı. Top, o koca ellerden kayıp kaleye girdi: 2-0.

ESKİŞEHİR bir türlü rakip kaleye gidemiyordu. 34"te Alex"in ceza alanı dışından şutunu Ivesa kornere çeldi. 39"da Topuz"un şutunda Ivesa başarılıydı.

ES-ES İKRAMI REDDETTİ

52"DE Alex kaptığı topu Özer"e aktardı. Üzerine gelen Ivesa"nın üzerinden aşırtmak istedi Özer. Ama top dev vücuda çarptı. Maç tamamen F.Bahçe"nin istediği tempoda gidiyordu. 73"te Alex yaydan vurdu. Top direkten geri geldi. 90+3"te Volkan kendi kendine Eskişehirspor"a pozisyon hediye etti. Bir ıska, bir elinden kaçırma. Ama Eskişehirli futbolcular, topu içeri gönderemedi.

F.BAHÇE artık gelecek hafta kazansa bile işin son maça kalacağının farkında. Peş peşe iki zorlu 90 dakika var önünde. Önemli olan futbolcuların, bu maçın ilk yarısındaki tempoya ulaşıp ulaşmayacağında. Hafta içikupa finali var. Hani 27 yıllık hedef var ya o! Kısacası F.Bahçe için gol yemezlik ve liderlik kolay korunacak şeyler değil. Maçlar çetin, rakipler çetin. Ama Alex diye biri var ve bir yıldızın yapması gerekeni yapıyor. Gol atıyor ve takımını oynatıyor.

F.Bahçe bu sezon HERKESİ yendi!

SÜPER Lig"de kalan 2 haftaya lider giren F.Bahçe, bir ilke daha imzasını attı. Bu sezon 32 maçta 22 galibiyet alan sarı-lacivertliler dün Eskişehir"i de devirince ligde yenemediği takım kalmadı. Kanarya 32 maçlık periyotta G.Saray, Denizli, Sivas ve Antalya"yı her 2 maçta da devirdi.

ÖZER: Bursa artık 2. planda

“FİNAL maçlarımızdan biriydi. Kazanmamız gerektiğini biliyorduk. İlk golü bulana kadar zorlanacağımızın da farkındaydık. İlk gol güzel bir frikikten geldi. İyi kombinasyonlar yaptık. Aslında K.Paşa ve Beşiktaş maçlarında da bunları yapmıştık ama gole çevirememiştik. Bursa"nın maçları artık bizim için 2. planda. Kazandığımız sürece sorun yok. Taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Biz yoruluyoruz onlar yorulmuyor. Bizi ayakta tutuyorlar.”

Vatan