Türkiye'de nefesler tutuldu, derbilerin derbisi için geri sayım başladı. Bu akşam 19.00'da tüm yurttta hayat duracak, milyonlar F.Bahçe ile G.Saray arasındaki müthiş düello için televizyonların karşısına kurulacak. Sarı-lacivertli takım 19.00'da sahasında oynayacağı maçı kaybederse zirveden uzaklaşacak, yeni sıkıntılarla karşı karşıya kalacak. UEFA biletini cebine koyan sarı-kırmızılı takım ise dev maça rahat çıkacak.


Türkiye'de bu gece bir klasik daha sergilenecek, 70 milyon dünyanın en önemli üç derbisinden biri olarak gösterilen F.Bahçe-G.Saray düellosuna kilitlenecek. 99 yıllık rekabette 361. kez karşı karşıya gelen iki takımın dev kapışması, milyonlar tarafından ilgi ile izlenecek. Dünya derbisini yabancı basın organları da yakından takip edecek. Karşılaşma ile ilgili detaylar dünyanın dört köşesine ulaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 19.00'da oynanacak karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükendi. Mücadeleyi LİG TV naklen yayınlayacak. İki ezeli rakibin kritik mücadelesini, ilk kez bir derbi maçta görev yapacak olan Hüseyin Göçek yönetecek.



Bıçak sırtında

Dev maçta 50 bin 530 kişilik oturma kapasitesi olan Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tamamen dolacak. Dev maçta konuk G.Saray'ı ise stat kapasitesinin yüzde 5'lik bölümü olan 2 bin 525 kişi destekleyecek. F.Bahçe, ezeli rakibinin karşısına Arsenal maçında aldığı bir puanın moraliyle çıkacak. Ancak aksi bir sonuç sarı-lacivertlileri zirveden uzaklaştıracak, camia içindeki çatışmalar yeniden alevlenecek. UEFA Kupası'nda Benfica'yı Portekiz'de 2-0 yenerek morallenen sarı-kırmızılı takım ise ezeli rakibine göre daha rahat. Kadıköy'deki bir asırlık mücadelede gözler F.Bahçe'de Güiza, Carlos ve Emre, G.Saray'da ise Baros, Lincoln ve Arda'da olacak.


Kasım ayında Fener gülüyor

F.Bahçe ile G.Saray arasındaki 360 maçtan 135'ni sarı-lacivertliler, 116'sını Cimbom kazandı. F.Bahçe, daha önce Kasım ayında yapılan 25 maçta rakibine 12-5 üstünlük sağladı. Sarı-lacivertliler, ezeli rakibi karşısında en farklı galibiyetini de 6 Kasım 2002'de 6-0 ile aldı.


İlk golü atan kazanıyor

İki ezeli rakip arasında son yıllarda ligde yapılan derbilerde ilk golü atan taraf maçı kaybetmiyor. Ezeli rakiplerin lig maçlarında 14 yılı kapsayan son 28 lig maçında ilk golü atan taraf, karşılaşmadan en kötü olasılıkla beraberlikle ayrılarak, yenilgi yüzü görmedi.


Sanal alemde favori Cimbom

Derbi maçın sonucu internet sitelerindeki anketlere konu oldu. Bazı web sitelerindeki anketlerde sarı-kırmızılı takım yüzde 52-65 arasında değişen rakamlarla derbinin favorisi olarak gösterildi. Anketlerde 'F.Bahçe kazanır' oranı yüzde 30-39 arasında gerçekleşti.


Lincoln'ün ilk lig derbisi

Lincoln, F.Bahçe'ye karşı ilk lig derbisine çıkacak. Lincoln, geçen sezon takımının F.Bahçe ve Beşiktaş ile ligde yaptığı 4 derbide de sakatlığı, kart cezası ve kadro dışı bırakılması nedeniyle oynayamamıştı. Geçen sezon tek derbisini kupada Ali Sami Yen'de 2-1 kazanılan F.Bahçe karşılaşmasında yaşayan Lincon kırmızı kart görmüştü.


Son maçlarda kart enflasyonu

Ezeli rakiplerin 16'sı lig, 6'sı da Türkiye Kupası olmak üzere son 22 randevusunda hakemler toplam 17 kırmızı, 124 de sarı kart kullandı. İki takım arasında geçen sezon Lig ve kupada yapılan 4 maçta hakemler toplam 6 kırmızı, 26 da sarı kart çıkardı. Bu arada, geçen yılk kupadaki maçta hakem 4 kırmızı, 11 kez de sarı kart gösterdi.


Yıldırım 30 Polat 2. kez

Başkan Aziz Yıldırım döneminde F.Bahçe, G.Saray ile 29 kez karşı karşıya gelirken, 12 galibiyet, 10 yenilgi ve 7 beraberlik aldı, toplam 42 gol atıp, 40 gol yedi.Adnan Polat ise başkanlık koltuğunda 2. kez F.Bahçe derbisi izleyecek. Polat, başkan sıfatıyla ilk oynanan maçı G.Saray 1-0 kazandı.


Skibbe'den derbiye Benfica kadrosu

G.Saray Teknik Direktörü Skibbe, hafta içinde Portekiz'de sahaya sürdüğü kadroyu bozmuyor. Benfica maçındaki 11'de değişiklik yapmayı düşünmeyen Alman hoca, hafif sakatlığı bulunan ve doktorların riske edilmesini istemediği Kewell ile birlikte Mehmet Topal ve Nonda'yı yedek soyunduracak.