ABD’de yaşayan Adam Spencer kız arkadaşıyla birlikte 6 aylık Güney Amerika gezisine çıktı. Tatilleri sırasında kız arkadaşı Shalynn’a evlenme teklifi eden Spencer hayatının en güzel günlerini geçirirken bir sinek ısırığıyla adeta bir kabusun içine düştü.

Gezmeye devam eden çift evlilik planları yaparken Spencer’ın yüzündeki ısırık izi büyümeye başladı. Birkaç gün sonra tüm yanağını kaplayan ve yara haline dönüşen ısırık Spencer’a acı veriyordu.

Peru’da bir doktora giden 23 yaşındaki Spencer ağrı kesici ilaçlar ve antibiyotik aldı fakat bunlar da işe yaramadı.

Çift ABD’ye döndü ve ilk işleri bir hastaneye gitmek oldu. Yarayı inceleyen doktor bunun et yiyen bir parazitten geldiğini söyledi ve Spencer yeni bir tedaviye başladı.

Bu süreç içinde yutkunma zoruğu çeken Spencer bakterinin ağzına ve burnuna yayılma ihtimali olduğunu ve hayatını kaybedebileceğini öğrendiğinde dünyası başına yıkıldı.

21 günlük yoğun bir tedaviden sonra doktorlar yarayla ilgili sonuç almayı başardı ve Spencer’ın yüzü eski haline dönmeye başladı.

Eski yüzüne bir daha asla kavuşamayacağını düşündüğünü belirten Spencer Discovery Kanalı’na verdiği röportajında şunları söyledi:

“Kendimi çok çaresiz hissediyordum ve yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Parazit bütün hayallerimi, yaşama sevimcimi benden aldı. Bütün vücudum sanki eriyordu.”