Köşk ilçesinde yaşayan ve ameliyattan çok korkan 63 yaşındaki Hikmet Kayaf, ameliyat olduğuna inanamadı.Kasık damarından girilerek ameliyat edilen Kayaf, hemen ayağa kalkıp taburcu olunca hastaneye ve doktorlarına teşekkür etti.
Edinilen bilgiye göre Köşk ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hikmet Kayaf, aşırı karın ağrısı şikayetiyle Özel BSK Aydın Anka Hastanesi"ne müracaat etti. Hastanede hekimler tarafından muayenesi yapılan yaşlı şahsın karın atardamarında balonlaşma olduğu ve damarın da yırtılmak üzere olduğu tespit edildi. Hastada aynı zamanda önemli bir akciğer rahatsızlığı olan (KOAH) rahatsızlığı olması üzerine açık ameliyat riski yüksek olduğu için Aydın"da bir ilk gerçekleştirildi. Prof. Dr. Berent Dişcigil başkanlığındaki ekip kasık atardamarından
damardan girerek hastanın yırtılmak üzere olan damarına kısmı suni damar yerleştirildi. Prof. Dr. Berent Dişçigil ile Doç. Dr. M. İsmail Badak, Uzm. Dr. Tünay Kurtoğlu ve Uzm.Dr. Varlık Erel tarafından gerçekleştirilen operasyonla kısa sürede sağlığına kavuşan Hikmet Kayaf, “Uzun zamandır gitmediğim yer kalmadı. Derdimi ve ızdırabımı anlayamadılar. Son olarak buraya geldim. Allah"a şükür şimdi çok iyi oldum. Karnımın boydan boya kesileceğini zannettiğimden de ameliyat denilince çok korktum. Meğerse tıp ilerlemiş. Nerden ameliyat olduğum bile belli değil. Hem doktorlara hem de hastaneye ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Normal ameliyattan sonra en az bir hafta hastanede kalması gereken İsmail Kayaf 3 gün içinde sorunsuz olarak taburcu edildi.