TBMM eski Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, “demokrasinin korku ve hilelerle yaralanmasına izin vermeyeceklerini” belirterek, “Düşe kalka ama dosdoğru hedefe gideceğiz. Hiçbir şeyden endişemiz yok” dedi.

Arınç, Erdoğan"ın da bulunduğu AKP Ankara Kadın Kolları Kongresi"nde yaptığı konuşmada, partisi hakkında açılan kapatma davasına üstü kapalı değindi ve şöyle konuştu:

HEP DİK DURDUK: Bizim savunduğumuz, egemenliğin sadece millette olmasıdır. Bu sözümüzden bir saniye bile vazgeçmeyeceğiz. Bunun şahidi geçtiğimiz yıllardır. Hiçbir şeyden korkmadık. Hiçbir şeyden endişeye kapılmadık. Millet iradesini hedef aldık. Millet iradesini güçlendirmek, ona yapılan müdahaleleri kırmak, demokrasiyi daha fazla büyütmek için hep onurla durduk, dik durduk.

EĞİLMEDİK: Eğilmedik, milletimize güvendik. Onun hakkına sahip çıktık. Bir an bile başka bir şey düşünmeyeceğiz. Düşe kalka ama dosdoğru hedefe gideceğiz. Hiçbir şeyden endişemiz yok. Biz demokrasiden şunu anlıyoruz; Sandık ne derse ona itaat etmek. Yüzde 47"yi veren halk, yüzde 7"yi vermesini de bilir. İkisine de eyvallah diyoruz. Demokrasi anlayışımız budur. Ama demokrasinin korkularla, hilelerle, entrikalarla, kurgularla yaralanmasına hiç bir zaman müsaade etmeyeceğiz.

BAYKAL"A İLGİNÇ ELEŞTİRİ: Erdoğan Anadolu ile kucaklaşıyor. Öyle siyasi parti liderleri var ki, evinden dışarı adım atmıyor. Dudağında uçuk çıktığı zaman toplantılardan vazgeçiyor. Öyleleri var ki, Ankara"nın ötesine gitmeyi tehlikeli buluyor. Rahatı huzuru bozulmasın diye yataktan bile kalkmıyor. AKP"nin genel başkanı ise, “durmak yola devam” diyerek heyecanla dolaşıyor.

dipNOT

CHP lideri Deniz Baykal, geçtiğimiz hafta Parti Meclisi toplantısına bahar alerjisi nedeniyle katılmamıştı. Yüzünde şişlikler olan Baykal evden çıkmamıştı.