Yalvaç Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri bir süre önce çalışan kadınlara yönelik bir proje başlattı. Öğrenciler bu proje çerçevesinde ilçede yaklaşık 15 yıldır fırıncılık yapan 48 yaşındaki Elif Aymaz ile de görüşme yaptı. İki çocuk annesi Aymaz, evini geçindirmek için çalışmak zorunda olduğunu belirterek, ''En büyük hayalim polis olmaktı'' dedi.

Bunun üzerine Yalvaç Emniyet Müdürlüğü ile bağlantıya geçen öğrenciler, Elif Aymaz'ın bu isteğini yetkililere iletti. Yalvaç'ta düzenlenen Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıl dönümü ve Polis Haftası kutlamaları çerçevesinde sürpriz yapan emniyet teşkilatı, Aymaz'ın bir günlüğüne temsili olarak polis memuru olmasını sağladı.

Polis üniforması giyen Elif Aymaz, ekip aracıyla devriye görevi yaptı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki çalışmaları izledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Elif Aymaz için bir de eğlence programı organize etti. Yaşadığı mahallede düzenlenen eğlencede Yalvaç Belediye Başkanı Gülsüm Bayram, polis memurları ve mahalledeki komşularıyla eğlenen Elif Aymaz, ''Bir günlüğüne de olsa polislik yaptığım için çok mutluyum'' diye konuştu.

Görev başında duygusal anlar yaşadığını anlatan Elif Aymaz, kendisi için bu sürprizi hazırlayan öğrencilere ve Yalvaç Polis Teşkilatı'na teşekkür etti.

Yalvaç Emniyet Müdürü Ahmet Öngül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteli gençlerin önerisiyle böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Polis memurlarının da bu etkinliğe katıldığını belirten Öngül, ''Çok da hoş oldu. Bu uygulamanın her yıl yapılması ve yaygınlaştırılması hususunda bizde de fikir uyanmadı desek yalan olur. Bunun sonuçlarını gördükten sonra, önümüzdeki yıl için bu konuyu değerlendirmek mümkün olabilecektir. Bizim hedefimiz halkımızla olabildiğince kaynaşabilmektir'' dedi.

Gazeteport