Başbakan Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in vurulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan "Ben doktorlarımızdan, hastanemizden bilgileri alıyorum. Doktorlarımız ellerinden geleni yaptılar. Dün ve bugün açıklama yapılıyor.
Başbakan Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in saldırıdan bir gün önce kendisine mesaj attığını açıkladı. Tatlıses mesajında "Partimizden aday olayım veya olmayayım, önemli değil. Ben ve etrafımdaki dostlarım sizin delikanlı tarafınızı seviyoruz" diyor.

Havalimanında gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, kendisine Tatlıses tarafından gönderilen cep telefonu mesajını okudu. Erdoğan şunları söyledi: "İlginç olan şey bir gün önce bana bir mesaj geçmişti. O mesajın üzerinde henüz değerlendirme fırsatı bulmadan böyle bir olayla karşı karşıya kaldı.

(Erdoğan telefondan mesajı okudu) "Partimizden aday olayım veya olmayayım, önemli değil. Ben ve etrafımdaki dostlarım sizin delikanlı tarafınızı seviyoruz. Böyle bir başbakanımız hiç olmamıştı. Başarılarınız daim olsun. Saygılarımla İbrahim Tatlıses"

Erdoğan saldırı anında yaşananları ise şöyle anlattı:

"Olayın olduğu anda koruma müdürüm bana durumu bildirdi. Biz Acıbadem Hastanesi'yle sürekli irtibatta olduk. Beyin cerrahı hocamız henüz hastaneye intikal etmemişti. Sonraki süreçte an be an bilgileri aldık. Dün de bilgileri aldık. Bugün de açıklamaları var. Uyutulma süreci içerisinde. Yapılan müdahaleyle oradaki doktor arkadaşlar ellerinden geleni yaptılar. Allah'tan temennimiz inşallah şifa bulmasıdır."

"Güvenlik güçlerimiz şu anda bayağı sıkıştırmış durumda" diyen Erdoğan, birkaç gün içinde netice alacaklarını belirtti.