İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde dün terör örgütü Hizbuttahrir'in lideri Yılmaz Çelik gözaltına alınarak bu ile gönderildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bir süredir izi sürülen Yılmaz Çelik, iftar için geldiği Balgat semtinde dün gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı emriyle Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Çelik'in sağlık kontrolünün ardından, bu ile gönderildi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve Teğmenlerin de tutuklandığı Ergenekon"un 9. Dalgasında, Hizbuttahrir örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 8 kişiden ise 6'sı da tutuklanmıştı. Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtca Bektaş, Rıza Demir ve Rıfat Yıldırım cezaevine gönderilmiş, D.Y. ise mahkemece serbest bırakılmıştı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sorguda Hizbuttahrir bağlantılı 7 şüpheliye tutuklanan teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bağlantıları sorulmuş, Çelebi'nin Süleyman Solmaz aracılığıyla diğer şüphelilere ulaştığı iddia edilmişti. Teğmenler ve Hizbuttahrircilerin bir yıldır toplantılar, yemekler vasıtasıyla görüştükleri de iddialar arasında yer almış ayrıca bu kişilere Kemal ve kardeşi Neriman Aydın'la ilişkileri de polisteki sorgularında sorulmuştu.

Vatan