Trabzonspor'un sezon başında Kayserispor'dan 6 Milyon 250 bin Euro'ya transfer ettiği Gökhan Ünal'ın bir golü Trabzonspor'a 694 bin Euro'ya malodu. Bu arada maç sonrası takımına soyunma odasında sert bir dilde uyarılarda bulunan Yanal, "Bu noktaya hep birlikte geldik, bundan sonra da hedefe beraber gideceğiz" dedi.

ŞENER, GALATASARAY MAÇINI BEKLİYOR

Turkcell Süper Ligi'nin 23. haftasında sahasında Konyaspor'a 1 - 0 mağlup olarak zirve yarışında önemli bir darbe alan Trabzonspor'da tüm planlar alt üst oldu. Son haftalarda oynanan kötü futbolun nedenlerini araştırmaya başlayan yönetim, Teknik Direktör Ersun Yanal ve futbolculara ise sahip çıkma kararı aldı. Haftaya oynanacak olan Galatasaray maçıyla Konyaspor mağlubiyetini telafi edeceklerine inandığını söyleyen Başkan Sadri Şener, "Alt sıralardaki takımlara karşı istediğimiz futbolu oynayamıyoruz. Bu mağlubiyeti hiç beklemiyorduk. Ancak telafi etmekte bizim elimizde. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Galatasaray maçını kazanarak istediğimiz yere yeniden geleceğimize inanıyorum" diye konuştu.

ERSUN YANAL FUTBOLCULARI UYARDI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da futbolcularına ateş püskürdü. Maç sonrası soyunma odasında oyuncularını sert bir dille uyaran Yanal, ligde zirve yarışı verdikleri tüm takımlardan daha istekli ve arzulu bir futbol oynadıklarını söyledi. Gol yollarındaki sıkıntıyı gidermeleri durumunda eleştirilerin ortadan kalkacağına inandığını söyleyen Yanal, "Bunun için gerekli çalışmaları yapacağız. Forvet oyuncularımız gol pozisyonlarına girmekte sıkıntı çekmiyor. Ancak son vuruşlarda önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Gökhan ve Umut şu ana kadar takımın gol yükünün yüzde 70'ini çekti. Bundan sonra da üstelerinden geleceklerdir. 'Alanzinho yerine neden forvet almadınız' eleştirilerine katılmıyorum. Orta sahada yaratıcı oyuncu sıkıntısı çekiyorduk. Bu yüzden doğru transfer yaptığımızı düşünüyorum" dedi. Bu arada maç sonrası bir grup taraftarın kendisini istifa çağırması yüzünden morali bozulan Ersun Yanal'ın, Galatasaray maçı öncesi yönetimle görüşerek bir durum değerlendirmesi yapması bekleniyor.

GOLÜ UNUTAN GOLCÜ GÖKHAN ÜNAL

Konyaspor maçında kaçırdığı gollerle saç baş yolduran Gökhan Ünal, eleştiri oklarını üzerine çekti. Sezon başında Kayserispor'dan 6 milyon 250 bin Euro gibi rekor bir bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Gökhan Ünal, ligde oynanan 23 maçta da forma giydi. Bu maçlarda sadece 9 gol atmayı başaran Gökhan Ünal'ın bir golünün maliyeti Trabzonspor'a, 694 bin Euro'ya geliyor. Gökhan, bordo - mavili takımda attığı 9 golün yanı sıra ligde altı da asist yapmayı başardı. Bu arada Gökhan Ünal iç sahadaki en son golünü ligin 16. haftasında Eskişehirspor'a 2 gol birden atarak kaydetmişti. Avni Aker'de oynanan son 4 maçta gol atamayan Gökhan, eski performansından çok uzak bir görüntü çiziyor.

"YİGİDİM ASLANIM YERDE YATIYOR"

Trabzon'dan yayın yapan yerel gazetelerde Konyaspor mağlubiyeti sonrası Teknik Direktör Ersun Yanal ve futbolculara tepki gösterdi. Günebakış Gazetesi, "Evimizdeki işkence" başlığını atarken, İlkhaber Gazetesi ise, "Hepimiz çok üzgünüz" manşetini attı. Taka Gazetesi, "Yiğidim aslanım yerde yatıyor" manşetiyle gelinen noktayı özetlerken, Karadeniz Gazetesi ise futbol altın kuralını hatırlattı; "Atamayana atarlar" başlığını attı. Bu arada yerel gazetelerdeki köşe yazarlarının Ersun Yanal'ı sert bir dille eleştirmesi dikkat çekti.