Meteoroloji yetkilileri ülkenin özellikle Jylland yarım adasına 50 mm yağmur yağdığını belirterek, yağışlı havanın Kopenhag’da da devam edeceğini, yağışlı havaların ardından sıcakların başlayacağını söyledi.

Esbjerg Skjern ve Tönder Ribe arasında tren seferleri tamamen iptal edildi. Danimarka Demir Yollarından Martin Wex, tüm imkanlarıyla kopan tellerin ve bozulan sinyalleri onarılması için çalıştıklarını belirterek, “Bir gecede 7 bin yıldırım düştü. Bazı bölgelerde yıldırım düşmesi nedeniyle çiftlik evlerinde yangın çıktı. Yıldırım düşmesi nedeniyle yollardaki sinyal lambaları devre dışı kalırken, kopan teller yüzünden birçok bölgede tren seferleri ya iptal oldu ya da çok gecikmeli olarak yapılıyor. Yolcular için ekstra otobüs seferleri koyduk. Bundan önce yine ülkemize bir gecede 11 bin yıldırım düşmüş ve bir çok bölgede hayatı felç etmişti. Meteoroloji yetkilileri yıldırım düşmesi, şiddetli gök gürültüsü ve yağışların devam edeceğini söylüyor” dedi.

Yetkililer özellikle Kopenhag ve çevresinde sel baskınlarına karşı ev sahiplerini uyararak, evlerinin çatısındaki oluklarını ekstra temizlemeleri, bodrum katlarındaki kanalizasyon kapaklarında tedbir almalarını istedi. Polis kara yollarında özellikle otobanlardaki su birikintilerinin büyük tehlike yarattığı uyarısında bulunarak, sürücülerin çok dikkatli olmalarını istedi. Kötü hava şartları, daha çok okulların tatil olması nedeniyle karayolu ile tatile çıkacakları etkiledi.