Uzun namlulu silahlarla karakollara ateş açan teröristleri güvenlik güçleri anında karşılık verip yoğun ateş altına alarak püskürttü. Ovacık'ta da Kuşluca Jandarma karakoluna saldırı düzenlendi. Bitlis'teyse Trafik denetleme büro amirliğine rokatatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis memuru hafif yaralandı.

Tunceli'nin Hozat ile Çemişgezek ilçeleri arasındaki Yenibaş Jandarma Karakolu'na PKK ve TİKKO ortaklaşa uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyip, karakola sızmaya çalıştı.

Alınan önlemler sayesinde saldıran teröristler yoğun ateş altına alınınca Aliboğazı Vadisi'ne kaçtı. Teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor.

Tunceli'nin Hozat ile Çemişgezek ilçeleri arasında bulunan Yenibaş Jandarma Karakolu'na, dün saat 15.00 sıralarında PKK ve TİKKO'lu teröristler ortak saldırı düzenlendi. Karakola iki ayrı noktadan sızma girişiminde bulunan teröristler, iki ayrı nöbetçi kulübesi ve karakol nizamiyesine uzun namlulu silahlarla yoğun şekilde ateş açtı. Saldırıları karşı daha önce karakol içinde konuşlandıran Jandarma Özel Harekat Timleri ile Hozat İlçesi'ndeki 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan gelen özel eğitimli timler anında karşılık verip teröristleri yoğun ateş altına aldı. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırının ardından kaçmaya çalışan teröristlerin bulunduğu alanlar havan toplarıyla ateş altına alınırken, bölgeye helikopterlerle askerler sevk edildi.

PKK'lıların Karadeniz'e geçiş güzergahlarından biri olarak kullandığı Aliboğazı Vadisi'ne kaçtıkları belirlenen teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonlar sürdürülüyor. Kobra helikopterlerinde destek verdiği operasyonlar Aliboğazı Vadisi, Yenibaş, Kozluca ve Kurukaymak köyleri kırsal alanlarında yoğunlaştırılıyor. Askeri yetkililer, sayıları 15 civarında olan PKK ve TİKKO'luların karakol çevresindeki nöbetçi mevzilerine sızarak, karakol içine kadar girmeyi planladıklarını söyledi. Yetkililer, karakola saldırılar yapılacağı bilgisinin alınmasıyla birlikte, karakol içi ve çevresinde güvenlik önlemlerinin alınmasıyla teröristlerin sızmasının önlendiğini kaydetti.

PKK'LILAR, OVACIK'DA DA KARAKOLA SALDIRDI

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma karakoluna akşam saat 16.00 sıralarında kalabalık PKK'lı grup tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlar ile 3 koldan saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

Karakola saldırı ihbarını alan civardaki dağlık alanlarda konuşlanan jandarma özel hareket timlerinin olaya müdahale etmesi ile PKK'lılar ile askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmalar halen devam ederken, bölgeye helikopterler ile çok sayıda özel hareket timi sevk ediliyor. Bölgenin ormanlık olması nedeniyle operasyonlar karadan güçlükle sürdürülerken, 2 kobra helikopteri PKK'lıların bulunduğu alanları bombalıyor.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 16.00 sıralarında Kuşluca Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda güvenlik güçlerinin dikkati ve alınan önlemler sayesinde herhangi bir can kaybının olmadığı belirtildi.

BİTLİS’DE TRAFİK DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİNE ROKETLİ SALDIRI

BİTLİS-Tatvan Karayolu üzerinde bulunan trafik denetleme büro amirliğine PKK’lı teröristler tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, bölgeye özel harekat timleri sevk edildi.

Bitlis-Tatvan Karayolu Rahva mevkiinde bulunan trafik denetleme büro amirliğine saat 22.00 sıralarında PKK’lı teröristler roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya polislerin anında karşılık verirken, çıkan çatışma yaklaşık 20 dakika sürdü. Saldırı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi. Kaçan PKK’lıların yakalanması için operasyon başlatılırken, ilk belirlemelere göre saldırıda ölen ve yaralanın olmadığı belirtildi. PKK’lı teröristlerin attığı roketler nedeniyle çıkan yangın toplumsal olaylara müdahale araçları tarafından söndürüldü. Hürriyet