Diyarbakır'da bir okulda çalışan müzik öğretmeni polise başvurarak, aynı okulda görev yapan bir hizmetlinin kendisine tecavüz ettiği iddiasında bulundu.
Diyarbakır'da 'Papaz büyüsü' vaadiyle tecavüz iddiası ortaya atıldı. Bir okulda müzik öğretmeni olarak görev yapan Z.T. polise başvurarak, aynı okulda görev yapan bir hizmetlinin kendisine tecavüz ettiğini iddia etti.

Kayapınar ilçesinde özel bir okulda müzik öğretmeni olarak görev yapan 33 yaşındaki Z.T., aynı okulda hizmetli kadrosunda gece bekçiliği yapan 40 yaşındaki E.B.'nin kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek, polise başvurdu. Öğretmen Z.T, önceki gün Kayapınar Huzurevleri Polis Merkezi'ne başvurarak, aynı okulda görev yapan hizmetli E.B.'nin kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek, şikayetçi oldu. Z.T.'nin polise verdiği ifadesinde, kendisinin sevgilisinden ayrıldığını ve bu nedenle bunalımda olduğunu, sorununu okulda hizmetli kadrosuyla gece bekçisi olarak görev yapan E.B.'ye anlattığını, E.B.'nin de kendisine 'Papaz büyüsü' yaptırıp, tekrar sevgilisiyle barışabileceğini vaat ettiğini söyledi. E.B.'nin bir akşam kendisini arayarak papaz büyüsü yaptırmaya gideceklerini söylemesi üzerine, E.B.'yle buluştuğunu polise anlatan Z.T., E.B.'nin kendisine kaset görüntüleriyle şantaj yaptığını da öne sürdü.

Öğretmen Z.T.'nin şikayeti üzerine, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Kısa sürede yakalanan şüpheli E.B.'nin ikametinde yapılan aramalarda, cinsel içerikli herhangi bir kasete rastlanmazken, tecavüz ve şantajla suçlanan E.B. yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. E.B., delil yetersizliği nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.