İlginç olay, dört gün önce Bursa'nın Osmangazi ilçesi'nde yaşandı. Emekli işçi Sezai Kılıç (60) sabah saatlerinde çalan cep telefonun açtığında, kendisini emniyet amiri olarak tanıtan bir kişinin "Sizi dolandırmak isteyenler var. Onları yakalamamız lazım. Bunu engellememiz için bize yardımcı olun, Şimdi telefonunuzu kapatmayın ve hesabınızın bulunduğu bankanın en yakın bankamatiğine gidin" dedi. Bunun üzerine Kılıç, hemen hesabının bulunduğu bankanın en yakındaki şubesine yöneldi. Bu sırada karşısındaki kişinin, "Telefonu kapatmayalım. Görüşmeye devam edelim" uyarısı üzerine telefonunu da kapatmadı. Kılıç kısa sürede banka şubesi önüne geldiğinde, iddiasına göre bankanın karşısında park halinde ve içinde bir polis memurunun bulunduğunu söylediği bölgedeki görevli resmi polis aracını gördü. Telefonun ahizesini eliyle kapatan Kılıç, araçtaki görevli polise, "Telefonda amir olduğunu söyleyen biri var. Bir şeyler söylüyor. Görüşür müsünüz" diyerek telefonu uzattı. Görevli polis iddiaya göre birkaç kelime konuştuktan sonra telefonu yine Sezai Kılıç'a verdi.

POLİS MEMURU TELEFONU BANA UZATTI AMA
Konuşmanın ardından Kılıç, ATM'nin telefonda görüştüğü kişinin talimatlarıyla hesabından 180 lirayı bu kişinin verdiği hesabına aktardı. Telefon kapandığında dolandırıldığını anlayan Kılıç, "İşlemleri bitirdiğimde içindeki memurla görüştüğüm polis aracı da yoktu, gitmişti. Plakasını da almadım" dedi.
Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği, Kılıç'ın iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Yapılan ilk araştırma sonucu Sezai Kılıç'ın görüştüğünü söylediği polis memuru bulundu. Adı açıklanmayan bölgede görevli asayiş ekibindeki memurun Kılıç'ın banka önünde araç içinde beklerken kendisine telefonu uzattığı, telefondaki bir kişiyle görüşmesini istediği, telefondaki kişiyle birkaç kelime konuştuğunu belirtti. Polis memurunun "Bana terör ekibi olduklarını ve vatandaşa bir şey sorduklarını söyledi. Konuşma bir kaç kelimeydi. Sonra telefonu iade ettim. Ardındah görevimiz gereği oradan ayrıldık. Benim vatandaşa bankaya para yatırması konusunda bir sözüm olmadı" dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.