Kadınların kıyafetlerini gündeme getirmesi ile bilinen "Haya Edep ve Ahlaka Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetleri Men'i Cemiyeti' Başkanı 86 yaşındaki Avukat Kemal Yılmaz Bayraktar, devlet memuru olan kadınların kılık ve kıyafetlerini 3'üncü kez bölge valiliklerine şikayet etti.

Avukatlık ofisinde basın toplantısı düzenleyen Bayraktar, devlet dairelerinde çalışan kadınlar ile günlük yaşamda kadınların giydiği kıyafetleri eleştirdi. 1982 ve 2001 yıllarında hükümetlerin "Kılık Kıyafet Kararnamesi' çıkardığını hatırlatan Bayraktar, şu iddialarda bulundu:
“Kararnamedeki hükümlere uyan yok. Şimdi bu kararnameye çok aykırı giyimler oluyor. Göğsün yarısı gözüküyor. Önü açık, sıfır kol. Bu giyimler hem milli vicdanı rahatsız ediyor, hem de devleti tanımıyor. Devlet dairesinde çalışan kadınlar devleti tanımıyor. Bunları takip etmek vali, savcı ve mülki amirlerin görevi. Bunların önüne geçmeleri lazım” diye konuştu.

Bayraktar, kadın memurlara az ceza verildiğini, bu nedenle kararnameye uyulmadığını ileri sürerken, “Bu kararnameye uymayanlara ceza tayin edilmiş. Sigara ve tütün yasağında büyük para cezaları geldiği için kimse sigara içemiyor. Ama bu kılık kıyafet konusunda devleti tanımayan kadınların cezaları çok hafif olduğu için umursamıyorlar. Yani resmen devleti tanımıyorlar” dedi.

Bu kapsamda başta Trabzon Valiliği olmak üzere Samsun, Ordu, Giresun ve Rize Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunan Bayraktar, kamu kurumlarında çalışan devlet memuru kadınların "Kılık kıyafet yönetmeliğine" göre giyinmelerinin denetlenmesini istedi. Bayraktar, daha öncede aynı konuyla ilgili olarak 2003 ve 2006 yıllarında da yine valiliklere başvurmuştu.


Vatan