Edinilen bilgiye göre, olay, Yeni Mahalle’de meydana geldi. İddiaya göre bu mahallede ikamet eden 15 yıllık evli 3 çocuk annesi Filiz D. bir süre önce sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla Manisa’da bir şahısla tanıştı. Bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra Filiz D.’nin Gaziantep’teki ailesini bırakarak bir süre önce Manisa’ya gittiği ileri sürüldü.

Eşinin gitmesine bir türlü inanamayan Adem D. eşini sormak için dün gece geç saatlerde kayınvalidesi Perihan S.,’nin Yeni Mahalledeki evine gitti. Burada kayınvalidesi ve kayınları ile tartışan Adem D. iddiaya göre beraberinde getirdiği bıçakla önce kayınvalidesini ardından da kayınlarını bıçakladı.

Kayınvalidesinin boğazını keserek öldüren Adem D. daha sonra olay yerinden kaçtı. Bu sırada çevre sakinleri yaralı olan aileyi fark edince olay yerine ambulans çağırdı. Sağlık ekipleri olay yerinde yaralı olan Hasan Ali ve Ömer H. kardeşleri alarak 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan Periyan S.’nin cenazesi Gaziantep Adli Tıp Morgu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi. Acılı aile Perihan S.’nin cenazesini son kez mahallesine getirdi. Perihan S.’nin cenazesi öğle namazında Mehmet Bozgeyik Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yeşil Kent Mezarlığında toprağa verildi.

Sabaha karşı gözaltına alınan zanlı Adem D. ile Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevki sırasında basın mensuplarının “Pişman mısınız?” sorularını yanıtsız bıraktı.