Mustafa Yurtkuran'ın, Bursa ili Mudanya İlçesi Bademli Mahallesi'ndeki evinde ele geçirilen belgede mason olduğu, adına düzenlenen 'Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Üye Kartı'nın olduğu kaydedildi.



"ANKARA'DA KARAYALÇIN'A SIKI DESTEK VERMEMİZ LAZIM"

Telefon fihristinde Ergenekon'un yönetici konumundaki kişilerin telefon numaraları bulunan ve bunlarla sık sık görüştüğü anlaşılan Mustafa Yurtkuran'ın, rektörlük seçimlerinin yanı sıra, yerel seçimlerle ilgili de çalışma yürüttüğü belirlendi. Yurtkuran'ın, 16 Aralık 2008 tarihinde Kemal Gürüz'le yaptığı bir telefon görüşmesinde 'memleketi bitirdiler' diyen Kemal Gürüz'e, "Ankara'da Karayalçın'a sıkı destek vermemiz lazım abi" diyor. Kemal Gürüz'ün, "Ee veriyoruz zaten yani" cevabına karşılık ise Yurtkuran, "Yani Karayalçın'a vereceğiniz destek Ankara'yı kurtarabilir. Bursa'da da çok iyi bir aday çıkarttık." sözleri dikkat çekiyor.



Şener Eruygur'la sık sık görüştüğü ve yapılacak eylemlerle ilgili fikir alışverişinde bulunduğu tesbit edilen Yurtkuran'ın 03 Mart 2008 tarihinde yaptığı telefon görüşmesinde kullandığı "Bir emriniz var mı bana paşam" ifadesi de iddianamede yer alıyor.




Tuncay Özkan'la da sık sık görüşen Mustafa Yurtkuran, Özkan'ın kendisine ADD Genel Başkanı olmayı teklif ettiğini aktarıyor. Özkan'la bir balık lokantasında yemek yediğini ve Özkan'ın "Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Genel Başkanlığı'nı yapan Mehmet Şener Eruygur asker kökenli. Başkanlığını yaptığı dernek ise sivil toplum kuruluşu. Bu derneğin başkanlığını bırakması gerekir. Derneğin başkanlığını sen yap." dediğini anlatıyor.



"ADD'Yİ ELE ALMA HAREKETİ VAR"

Mustafa Yurtkuran ile Kemal Gürüz arasında ise 13 Ekim 2008 tarihinde ADD Genel Başkanlığı ile ilgili şöyle bir koşuma geçiyor:


Gürüz: "Gene aynı şekilde atamayacaklar oğlum. Mustafa bak hakikaten bazen şeyin tutuyor. Ha ya hakkeden bu lazlar akıllı adamlar diye biliyordum. Ama bazen şaşırtıyorsun beni lan hiç kafanız çalışmıyor mu sizin. Bu kadar balık yiyorsunuz. Bak dinle beni, sen Atatürkçü Düşünce Derneği ikinci Başkanısın. Şener Paşanın en yakın arkadaşısın."


Mustafa Yurtkuran: "Evet şimdi vekaletten bakıyorum ADD'ye. İşte bu ADD'yi ele alma hareketi var şimdi. Ya şimdi akışına vereceğiz ya da genel başkanlığını ben alacam."


Kemal Gürüz: Sen al sen.


'ATATÜRK MATATÜRK'

Atatürkçülük söylemleri ile dikkat çeken ve büyük Atatürkçü olduğunu ileri süren Mustafa Yurtkuran'ın, iddianameye giren bir konuşmasında ise 'Atatürk matatürk' ifadesini kullandığı görülüyor.


Uludağ Üniversitesi yeni rektörünün bir uygulamasını eleştiren Yurtkuran, 08 Eylül 2008 tarihinde Levent G. İsimli şahısla yaptığı telefon görüşmesinde bu konuyu ele alıyor. Levent G'nin, rektörün neden böyle bir uygulama yapmış olabileceği yönündeki sorusuna, "Bilmiyorum, bu Atatürk matatürk işlerinde böyle Ak partinin fazla dikkatini çekmek istemiyorum." şeklinde cevap veriyor.


Elde edilen belgeler çerçevesinde tüm eylemlerinin örgüt üyeliği kapsamında olduğu sonucuna varılan Yurtkuran, Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak, cebir ve şiddet kullanarak TBMM'ni ve yürütme oranını ortadan kaldırmaya, kısmen veya tamamen görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs suçlarından yargılanıyor.


Yenişafak