Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 2009 yılı Mart ayında yapılacak olan mahalli seçimler öncesinde AK Parti'nin seçim hazırlıklarının büyük bir hızla devam ettiğini belirtti. Aydın'daki seçim hazırlıkları kapsamında da aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Erdem, "Seçimi hangi parti kazanırsa kazansın, bence seçilecek başkan 40 yaş kuşağından olmalı" dedi.
AK Parti'nin Aydın'da devam eden seçim çalışmalarını değerlendiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti'de aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini anacak henüz net bir ismin ön plana çıkmadığını söyledi. Kamuoyunda Aydın Belediye Başkanlığı için AK Parti'den birden çok ismin telaffuz edildiğini hatırlatan Erdem, bu durumun AK Parti'ye olan iltifat ve AK Parti'nin siyasi anlamda elde ettiği başarıların bir göstergesi olduğunu ifade etti. Aydın merkez ve tün belediye seçimlerinin yapılacağı merkezlerde en güçlü adaylarla yarışacaklarını belirten Erdem, "Ben Türkiye siyasi yaşamında önemli gelişmelerin yaşandığına inanıyorum Artık konusunda eğitimli, bilgi ve donanıma sahip kişiler siyaset kurumunun içerisine girdi. Bunun için ben 2009 yılı Mart ayında Aydın'da İlhami Ortekin'in başkanlık döneminin sona ereceğini düşünüyorum. Yerel seçimler geldiği zaman bir dönem sona erecek. Yeni dönemin neler getireceğini göreceğiz. Aydın halkı ne takdir gösterirse o takdire razı olmak durumundayız. Demokrasinin gereği budur. Bizim önerimiz şudur. Aydın'ı 40 yaş jenerasyonuna teslim edelim. Bizim niyetimiz bu. 40 yaş jenerasyonunu önemsiyorum. Bu jenerasyon her türlü ön yargıdan arınmış durumdadır. Dünya olaylarını daha iyi yorumlayabilen, daha saygılı ve sevecen, daha anlayışlı bir yapıya sahiptir. Bu bağlamda Aydın'ı 40 yaş jenerasyonuna teslim edelim" dedi.
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in "Seçimle ile ilgili olarak AK Parti'den herhangi bir davet beklemiyorum" sözlerinin hatırlatılması üzerine AK Parti Aydım Milletvekili Erdem, "Sayın İlhami Ortekin'e karşı kişisel bir önyargım yok, fakat dediğim gibi Aydın'ı 40 yaş jenerasyonuna teslim etmeliyiz. Başkan ve tüm ekibi aynı özellikleri taşımalı. Ama şuan Aydın'da kesinleşen bir şey yok. Ben bu konuda karar verme yetkisine sahip değilim. Her şey seçim takviminin belli olmasından sonra daha da netleşecek. Şu anda belirlediğimiz bir isim yok. Seçim takvimini merkezimiz ortaya koyacak. Genel merkezin takdiri ile aday adaylarımız belli olacak. O adaylar içerisinden hangi adayın ön plana çıkacağı yine genel merkezin takdiri ile belli olacak. Şuan için konuşmak erken" ifadelerini kullandı.