“Dikili Bir Ağacım Olsa” kampanyası kapsamında Kuşadası Kaya Şavkay Meydanı"nda bir etkinlik gerçekleştirildi. Kuşadası Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yurttutan, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve Özel Naci Akdoğan Okulları Kurucu Temsilcisi Cengiz Eğriboz, Okul aile birliği üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Agaç dikme kampanyası kapsamında öğrenciler ellerinde pankartlarla Sağlık Caddesi"nde yürüyüş yaptı.

Özel Naci Akdoğan Okulları Kurucu Temsilcisi Cengiz Eğriboz, Orman Haftası"na kadar sürdürecekleri proje kapsamında herkesi fidan dikmeye çağırdıklarını belirterek, “Çevre koşullarının bilincinde olarak içinde bulunduğumuz, orman yangınlarıyla ve insanlığın büyük felaketi olacağı söylenen küresel ısınmayla başa çıkmanın tek yolunun ağaçlandırmayı artırmak olduğunu bilincinde bir okul olarak, Ege Orman Vakfı"nın da katkılarıyla "Dikili Bir Ağacım Olsa" Projemizi başlattık. Özel Ü.Naci Akdoğan Okulları olarak hedefimiz; 1000 fidana ulaşıp Seferihisar Doğanbey Mevkii"nde bize ayrılan özel alanda bir koru oluşturup, satın aldığımız ağaçları Ege Orman Vakfı ile birlikte düzenleyeceğimiz törenle, öğrencilerimizin ve velilerimizin de katılımıyla Orman Haftası"nda Ü.Naci Akdoğan Korusu"na dikmek. Projemizin amacına daha çabuk ulaşması ve daha da anlamlı olabilmesi için, okul olarak özel günlerde hediye olarak bir fidan hediye etme kararı aldık.Bu kararlar doğrultusunda kutsal bir görevi üstlenmenin yanı sıra amacımız; başta ülkemiz, giderek Dünya"mızı insanlığın sonu diye nitelendirebilecek bir felakete dur diyebilmek” dedi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ise, özel okulla birlikte çok önemli bir kampanyaya imza attıklarını belirterek, “Yürütülen proje kapsamında tüm vatandaşlar ağaç dikmeye davet ediliyor” diye konuştu.

Gençol, kampanyaya gösterilen ilginin kendilerini son derece memnun ettiğini belirterek, kampanya sonucunda toplanacak fidanlarla Doğanbey Mevkii"nde özel bir koru oluşturulacağını sözlerine ekledi./İHA