LİGİN ikinci yarısına sıkıntılı başlayan Fenerbahçe"nin Hacettepe karşısında elde ettiği 7-0"lık galibiyet moralleri düzeltti. Sezona kötü başlayan ve 6 haftada 4 yenilgi ile taraftarını hayal kırıklığına uğrattıktan sonra toparlanarak ilk yarıyı liderin iki puan gerisinde tamamlayan sarı lacivertli takım, Trabzon, Gaziantep ve Belediyespor maçında kaybettiği 7 puanın acısını 7 golle çıkardı. Farklı skorun perde arkasında ilginç gelişmeler yaşandı.

Taraftarın tepkisi

Milli takımın Fildişi Sahilleri ile oynadığı maç nedeniyle birçok futbolcusundan yoksun olarak haftaya başlayan takımın moral motivasyonu oldukça kötüydü. Çarşamba akşamı oynanan hazırlık maçları sonrasında milli futbolcular Samandıra"ya geldi. Perşembe günü iki kaptan Alex de Souza ile Semih Şentürk takım arkadaşlarını toplayarak bir yemek yediler. Herkes durumun bilincindeydi. Herkes Hacettepe maçı ile bir çıkış yapılması gerektiğini savunuyordu.

İkinci kaptan Semih Şentürk, kısa bir konuşma yaparak arkadaşlarına yol göstermeye çalıştı. Belediyespor maçında taraftarın "Üç.. Üç..." diye bağırmasından içerleyen yıldızlar, başkan Aziz Yıldırım"ın takıma gösterdiği desteği dile getirdiler. Semih, "Arkadaşlar çok büyük bir camianın futbolcularıyız. Şerefimiz için oynamamız gerekiyor. Bizler bu kadar kötü olamayız. Taraftar her zaman haklıdır. Ama herkes sorumluluğunu bilsin yeter" diye konuştu.

Galibiyet yemini ettiler

İşte bu sözler sonrasında herkes kenetlendi. Maça çıkıldığında alışılmışın dışında bir durum vardı. Isınma bölümünden sonra soyunma odasının yolu tutulacaktı. Kaptan Alex arkadaşlarını saha içinde topladı ve bir yumak oluşturarak, galibiyet yemini ettirdi. Genellikle santra vuruşu öncesinde yapılan bu hareket, bu kez daha önce uygulandı. Ardından 9. dakikada gelen gol sonrasında hep birlikte kulübeye koşarak, arkadaşlarıyla sevinçlerini paylaştılar.
Hürriyet