Projeye öncülük eden Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ezgi Ünlü, tekerlekli sandalyelerin teslimi için Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi'nde yapılan törende, bir yıl önce vakıf üyesi 30 arkadaşıyla bir araya gelerek ihtiyaç sahibi engellileri tekerlekli sandalyeye kavuşturmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bir yıl süresince sokak, park, kahvehane ve okul kantinlerini gezerek kapak topladıklarını ifade eden Ünlü, "Dernekte 3 yıldır gönüllü olarak çalışıyorum. Amacımız, bulunduğumuz yerde toplum yararına faydalı işler yapmak. Bir yılda topladığımız 1,5 ton kapak karşılığında dört engelli kardeşimize tekerlekli sandalye hediye ettik. Onların mutluluğunu, gözlerindeki ışıltıyı görmek, bizi her şeyden çok mutlu etti" diye konuştu.

Kapak toplama çalışmasını bitirdikten sonra ara vermeden "askıda ekmek" adıyla yeni bir projeye başladıklarını bildiren Ünlü, sahipleriyle anlaştıkları dört fırından ekmek alan her kişinin bir fazla ekmek alıp kendilerince bırakılan çantalara koyduğunu, daha sonra bunların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.

Daha sonra, öğrencilerin bağışladığı tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi.
Sandalyelerini teslim alan engelliler, projeye katılan öğrencilere teşekkür etti.