Mustafa Denizli"nin maçtan önce söyledikleri bir bir çıktı, Beşiktaş Teknik Direktörü, Fenerbahçe"yi rahat geçti.
Maçtan önce takımını hem taktik, hem de psikolojik olarak hazırlamaya çalışan tecrübeli teknik adam, ilk golün sahibi Fink"e özel bir görev verdi. Alman oyuncuyla konuşan Mustafa Denizli"nin, “Top onlardayken Alex"i tutacaksın. Ancak top bize geçtiğinde ofansa geç. Çünkü Alex seni kovalamaz. Bu da ileride çoğalmamızı sağlar. En azından boş kaldığın anlarda rakibi rahatsız edersen arkadaşlarına büyük yardım edersin” dediği öğrenildi.

"Psikolojik üstünlük"
Taktik konuşmasında Colin Kazım konusunda da öğrencilerini uyaran Mustafa Denizli, “Ona çok dikkat edin. Agresif bir oyuncu. İtiyor, kakıyor, çekiyor. Rakibini sinirlendirmek için her şeyi yapıyor. Oyundan attırmak için elinden geleni yapıyor” dedi. Gökhan Gönül konusunda da sol kanada tembihte bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü"nün, “Gökhan Gönül"ü fazla ileri çıkarmayın. Çok etkili oluyor” diye konuştuğu öğrenildi.
Maçtan önce, “Fenerbahçe"nin yıllardır bize karşı sürdürdüğü üstünlük psikolojik. Biz de iyi bir takımız. Sahaya çıkıp Fenerbahçe"yi yenin, buna bir son verin. Dediklerimi yaparsanız maçta gülen taraf biz oluruz” dediği belirtildi.