Baykal'ın önemli bir kehanette bulunduğunu belirten Erdoğan, "Sayın Baykal, siyaset arenasında bileğini bükemediği AK Parti'nin bu tür yolllarla devre dışı kalmasından medet mi umuyor?" diye konuştu.

Başbakan, "Sayın Baykal bunu daha önce de denediniz. Böyle yöntemlerin içinde olmak yerine siz de çalışın, siz de milletin gönlünü kazanın. Bu ülkeye hizmet etmek için biraz çaba gösterin, siz de teveccüh görürsünüz. Milletimiz sizin durumunuzu çok basit bir dille anlatıyor zaten. 'Kıskanma ne olur, çalış senin de olur' dedi.

Ankara'da AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, bazı hukuk fakültelerinin dekanlarının yayımladığı bildiriye de değindi ve "Ne kadar güzel. Demek iş size de düştü. Şimdi içinizdekileri ortaya koyuyorsunuz" diye konuştu.

Hukukun üstünlüğünü kabullenmiş bir parti olduklarını söyleyen Erdoğan, "Biz gerginliklerin tarafı olmadık, şiddet eylemi içinde AK Parti'yi göremeyeceksiniz. Özgürlükçü bir hukuk bu ülkenin insanlarından esirgenemez, bunun için siyasetin esası milletin hukunu korumaktır...." dedi.

Rahat ve açıkça savunulamayacak bir haksızlığı örtbas etmek için türlü türlü mazeretler dile getirildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Her zaman başımız diktir, alnımız açık. Söylediğimiz gibi eğer Türkiye kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız" diye konuştu.

Erdoğan, "En geniş anlamıyla demokratik mücadele neyse AK Parti bunu yapmanın özlemi, gayreti içerisindedir ve en geniş anlamıyla demokrasi evrenselanlamıyla özgürlükçü bir hukuk bu ülkenin insanlarından, bu halktan esirgenemez. 16 milyon 500 bin seçmen ifadesini kullanırken bunun için kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. Zira ne bu millet, ne bu devlet sahipsizdir" dedi.

Erdoğan, siyasi alanın siyaset dışı müdahelerle tanzim edilemeyeceğini belirterek, "Siyasetin rotasını da millet belirler. Biz sadece kendimize demokrat olmadığımızı her zaman gösterdik" şeklinde konuştu.

"Demokrasi anlayışımız her bir ferdin hak ve hukukunu korumak, onların iradelerine saygı duymaktır" diyen Başbakan, 'azınlık çoğunluk diye' milletin görüşlerini dikkate almadan hareket etmediklerini söyledi.

Erdoğan, "Hepsini bir değer olarak gördük. Azınlığın hukukunu korumak, çoğunluğun hukukunu korumak kadar önemlidir. Ama bunu yaparken çoğunluğu bir kenara itme hakkına kimse sahip değildir" dedi.

Hor görülenlere sahip çıkmak ve dışlananlara kucak açmak için yola çıktıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, demokrasinin çoğunluk istihdadı olmadığını vurguladı.

Bu gelişmelerin Türkiye'ye ve millete neler kaybettirmekte olduğunu görmeseler kendilerinin de sevinebileceğini ifade eden Erdoğan, "Bakın, içten içe sevinç çığlıkları atan siyasi muhaliflerimiz bile bunu milletimize çok da belli etmemeye çalışıyor. Ama ne kadar uğraşsalar da gizleyemedikleri için duygularını nasıl mahcup bir şekilde izah etme telaşına girdiklerini de görüyoruz" diye konuştu.