Cinkılıç, “Ah benim kızım. Ben seni paraya değişir miydim kızım? Kızım benim yolumu bekliyordun. Benim yolumu şimdi kim bekleyecek kızım?” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi Kılıç Mahallesi'ndeki, Türkiye Taşkömürü Kurumu Lojmanları'nda meydana gelen olayda, iddiaya göre minik Sümeyye uyuduğu odasının camı kırılıp kaçırıldı. Saat 17.30'da büyük kızı Şule'yi okuldan alıp eve geldiğinde kızını yatakta göremeyen ve kırılan pencerenin önünde, "Saat 24.00'e kadar 5 bin YTL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın" yazılı not buldan Ferdane Cinkılıç, polise ihbarda bulundu. Polis, 4 saat sonra eve yaklaşık 200 metre uzaklıktaki bir sokakta çöp konteynerinin yanında Sümeyye'nin boğazı kesilmiş haldeki cesedini çuvalın içinde buldu. Cinayetle ilgili olarak Sümeyye'nin annesi 38 yaşındaki Ferdane Cinkılıç ile sevgilisi olduğu ileri sürülen komşusu ve eşi ile aynı maden ocağında çalışan 3 çocuk babası Cihan Bayram gözaltına alınıp, önceki gece çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Polisin, olayla ilgili olarak elde ettiği deliller ve sorgulama sonucunda, Ferdane Cinkılıç'ın, sevgilisinin 5 bin YTL civarındaki borcu için eşinden para sızdırmak amacıyla kaçırma olayını birlikte planladıkları belirlendi. Ancak, işteyken kızının kaçırıldığı haberini alıp evine gelen Ali Osman Cinkılıç'ın durumu polise bildirmesi ve polisin mahalleye gelip araştırma başlatması üzerine sevgilisinin kendisini ihbar ettiğini düşünüp paniğe kapılan Cihan Bayram'ın, küçük kızın boğazını keserek öldürdüğü iddia edildi. Polisteki ifadesinde önce suçlamayı kabul etmeyen ve çelişkili ifadeler veren anne Ferdana Cinkılıç, polisin ele geçirdiği deliller ışığında sorgulamayı derinleştirmesi sonucunda kaçırma olayını sevgilisiyle birlikte planladıklarını itiraf etti. Cihan Bayram ise suçlamayı kabul etmedi.

TELEFON KAYITLARI İNCELENİYOR

Sümeyye'nin boğazının ucu tırtıklı metal bir cisimle kesildiği, ancak suç aletinin henüz bulunamadığı, bu yüzden de cinayetin tam olarak çözülemediği belirtildi. Ankara'ya laboratuvar incelemesine gönderilen Sümeyye'nin cesedinin konulduğu çuval, eve bırakılan fidye notu ve cam kırıkları ile bazı delil sayılabilecek malzemelerin parmak izi raporlarının beklendiği belirtildi.

Olay günü iki sevgili arasındaki telefon görüşmelerinin kayıtlarının da incelendiği, bu hafta içinde gelmesi beklenen telefon kayıtlarının da cinayetin çözülmesinde etkili olacağı bildirildi.

BABA KIZININ MEZARINDA AĞIT YAKTI

Bu arada, kızını kaybederek büyük üzüntü yaşayan, eşinin tutuklanmasıyla da ikinci bir şok yaşayan baba Ali Osman Cinkılıç, bugün ilk defa kaldığı ağabeyinin evinden çıkıp, küçük kızının Ereğli İlçesi'ne bağlı Sakallar Köyü'ndeki mezarına gitti. Güçlükle ayakta durabilen ve karlarla kaplı mezarlıkta ağlayarak yürüyüp, kızının mezarına ulaşan baba Cinkılıç sinir krizleri geçirdi. 4 yıl önce doğduğu gün yaşamını yitiren ablası Gülsüm'ün yanına defnedilen küçük Sümeyye'nin karlarla kaplı mezarına kapanan Ali Osman Cinkılıç, “Ah benim kızım. Ben seni paraya değişir miydim kızım. Kızım benim yolumu bekliyordun. Benim yolumu şimdi kim bekleyecek kızım” diye ağıt yaktı.

Yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılan ve mezardan uzaklaştırılmak istenen Cinkılıç, yeniden geriye dönüp iki yavrusunun mezarının üzerine kapanıp bir süre ağlamaya devam etti. Yakınları tarafından mezarlıktan çıkarılan Cinkılıç, ağlayarak araca bindi.

"KANDIRILDIM"

Mehmet Cinkılıç, kardeşinin kızını kaybetmesinden sonra eşiyle ilgili iddiaları duyunca daha da kötü olduğunu ve sağlığının bozulduğunu belirterek şöyle dedi:
“Kardeşim, savcılığa çıktığı gece saat 02.00'ye kadar karısının suçsuz olduğunu, eve geleceğini bekliyordu. Ama olmadı. Önce karısıyla ilgili iddialara inanmıyordu. Ama tutuklanınca, eşi tarafından kandırıldığını söylüyor. "Demek ki kandırılmışım" diyor”

Mehmet Cinkılıç, kardeşinin diğer kızı Kozlu İlköğretim Okulu öğrencisi 8 yaşındaki Şule Cinkılıç'ın da, Sümeyye'nin öldüğünden ve annesinin cezaevine girdiğinden habersiz olduğunu, hastanede olduğunu sandığı annesine mektuplar yazdığını söyledi.